Finansrådgiver Amund Lier-Hansen i SpareBank 1 Østlandet på Årnes er stolt av bankens ordning med kundeutbytte. Foto: John Arne Paulsen

Deler ut 6 millioner

Ny rekord for utbetaling av kundeutbytte.

For femte gang deler SpareBank 1 Østlandet ut kundeutbytte. Det skjer etter at SpareBank1 Østlandet gikk på børs for fem år siden og introduserte kundeutbytte.

– I år er det fem år siden SpareBank 1 Østlandet gikk på børs og introduserte kundeutbytte som en av de første bankene i landet. Siden den gang har vi delt ut over 22 millioner kroner i kommunen for 2017-2021, skriver banken i en pressemelding.

Ny rekord

Kundeutbytte er en overskuddsdeling som fordeles ut fra hvor mye lån og innskudd kundene har hatt i banken i året som har gått.

– I år deler vi ut totalt 6 millioner kroner i kundeutbytte til kundene i Nes kommune. Det er ny rekord, sier finansrådgiver Amund Lier-Hansen i SpareBank 1 Østlandet på Årnes i pressemeldingen fra banken.

– Kundeutbyttet er noe vi er stolte av, og vi er glade for å kunne dele av overskuddet med kundene våre.

Mange lokale egenkapitalbevis-eiere

Da banken gikk på børs i 2017, kjøpte mange kunder og andre investorer egenkapitalbevis. Tidligere i april fikk eierne utbetalt seks kroner per egenkapitalbevis i utbytte, til sammen 695 millioner kroner. Flere lokale eiere tok del i denne utbetalingen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.