AVLYST: Matfestivalen Brød & Cirkus er avlyst. Arrangøren ønsker ikke at festivalen skal bidra til å lage potensielle smitteklynger. Foto: Tommy Simon Norum

Brød og cirkus er avlyst: – Vi beklager!

Festivalledelsen for matfestivalen Brød & Cirkus besluttet i dag å avlyse årets festival.

– Vi har etter siste dagers informasjon fra statsråd Bent Høie og Folkehelseinstituttet, evaluert ansvarligheten i å arrangere Matfestivalen Brød & Cirkus i 2020, skriver Ola André Olsen i en pressemelding.

Han forklarer beslutningen slik:

Vil ikke bidra til smitteklynger

Oppblomstring av smitte i flere av våre nærliggende kommuner med en større risiko for smittespredning grunnet økt mobilitet i samfunnet, gjør at vi vil avlyse arrangementet i 2020. Vi ønsker ikke at Matfestivalen Brød & Cirkus skal bidra til å lage potensielle smitteklynger i Nes kommune.

BEKLAGER: Ola André Olsen, Tonje Dahlstrøm og Elisabeth Stabell i prosjektgruppa for matfestivalen Brød & Cirkus beklager at årets matfestival må avlyses. Bildet er tatt før fjorårets festival. Foto: Lisbet Bekkeli Amundsen

Olsen forklarer videre at festivalledelsen har strukket seg langt for å få til en festival hvor publikum i år skulle føle seg trygge på at deres sikkerhet ble ivaretatt, samtidig som man ville levere en fullverdig kultur- og mat opplevelse.

Satt langt inne

– Slik som samfunnet utvikler seg under Covid-19, ser vi ikke at vi kan levere godt nok, skriver han.

– Denne beslutningen har sittet langt inne og vi beklager på vegne av våre sponsorer, våre flotte lokalmatprodusenter, artister, frivillige og stab. Håper vi sees til neste år, avslutter Olsen.