Romerike Arkitekter
Romerike Arkitekter

47 leiligheter legges ut for salg - interessen er stor

Det vil bli 47 leiligheter i Årneskvartalet. Nå starter markedsføringen og salget av leilighetene.

– Det vi gjør, er å lage et eget nettsted for Årneskvartalet. dette åpnes onsdag (i går, red.anm.), og der kan folk registrere seg dersom de er interessert i å kjøpe en av leilighetene, sier Kjetil Bergesen i Privatmegleren. Går alt som planlagt vil det bli innflytting i leilighetene første kvartal 2020.

– I tillegg til et eget nettsted, vil vi sette opp salgslokaler i form av ei brakke utenfor her. Brakka skal fylles slik at folk kan se hvilke kvaliteter det er i dette bygget, sier Bergesen.

Bemannet i perioder

Han forteller at brakka vil bli bemannet i perioder, ikke minst under Årnesdagene i slutten av mai. Da vil du kunne se den høye kvaliteten det er lagt opp til i disse leilighetene.

– I starten vil nettstedet være enkelt, men det skal raskt utvikles fram mot salgsstart, sier Bergesen.

Nøyaktig når salgsstart blir, kan han ikke si. Men de legger opp til at folk som registrerer sin interesse på nettstedet, får førsterett til leilighet før de legges ut for salg på markedet.

– Så er du interessert i en leilighet i sentrum, er det viktig at du registrerer deg her, sier han.

Prosjektet Årneskvartalet går altså videre. En klagesak havner hos Fylkesmannen, etter at kommunestyret enstemmig avviste klagen. Tiltakshaver velger likevel å gå videre før fylkesmannen har sagt sitt.

De siste tegningene

Bergesen forteller at det jobbes med de siste tegningene på prosjektet, og dette vil komme på nettstedet. Brakka skal på plass i midten av mai.

– Interessen for leilighetene har faktisk vært stor, og vi har 25 navn på blokka allerede, sier Morten Engeflaen.

– Og det er an klar overvekt av disse som vil kjøpe for å bo, og ikke for å leie ut, legger Bergesen til.

Mekleren sier de må selge et visst antall før de begynner å bygge, men han føler seg helt trygg på at de vil nå dette målet.

– Spennende prosjekt

De to meklerne fra Privatmegleren får ikke fullrost prosjektet, og de synes det er et spennende prosjekt.

– Det spesielle her er utbyggers klare ønske og vilje til å lage noe som ser bra ut. dette blir ikke bare en stor, firkantet betongkloss. Her er det tatt helt andre grep, sier Bergesen.

Årneskvartalet blir fra tre til sju etasjer, og de to nederste etasjene vil inneholde næringsarealer med servicefunksjoner.

Store terrasser

Bergesen legger videre til at den viktigste kvaliteten er plasseringen, og at konkurrerende prosjekter ligger et godt stykke unna. Leilighetene blir fra 41 til 144 kvadratmeter store, og flere av leilighetene vil få store terrasser.

– Det er også lagt opp til en innvendig standard som er høy, med vannbåren varme i gulvet, skreens (solskjerming) på utvendig fasade mot sør og vest, enstavsparkett og innvendig isolerte vegger mellom rommene, sier Bergesen.

Nær ti millioner kroner

Han legger til at de fleste leilighetene vil ha to bad. I tredje og sjette etasje vil leilighetene ha gedigne terrasser, opp mot 100 kvadrat. Dette skyldes at det blir takterrasser.

– Hva vil dette koste?

– De minste leilighetene vil du få til under to millioner kroner, mens den største vil koste 9,9 millioner kroner. Det er med 60 kvadratmeter stor takterrasse og to parkeringsplasser i kjeller, sier Bergesen, som ikke synes dette er spesielt dyrt.

– De bygger tilsvarende i Eidsvoll, men uten utsikt som man vil få her, til denne prisen, sier mekleren.