annonse

– Overraskende god komfort

MORSOM Å KJØRE
MORSOM Å KJØRE: – Jeg sitter godt, har fin oversikt og synes bilen er morsom bil å kjøre, sier Anneth Winger. Sammen med datteren Evelinn og hunden Exxi, har de prøvekjørt Kia Stonic for Raumnes. (Foto: Rune Korsvoll)

– Sju års garanti er viktig for oss, sier Anetth Winger som har testet bil for Raumnes.

  • Rune Korsvoll

– Til daglig kjører vi en eldre Mercedes E-klasse stasjonsvogn med 170 hester, så overgangen til en Kia Stonic burde vært stor. Men så viser det seg at vi trives veldig godt i den kompakte SUV-en. Den er billig og har sju års garanti, noe som er svært viktig for oss.

Det sier Anneth Winger fra Vormsund, som har kjørt nye Kia Stonic for Raumnes noen dager. Familien er på jakt etter en ny bil og hun er usikker på hvor stor bil de egentlig har behov for.

- Kan klare oss med mindre bil

– Spørsmålet er om vi trenger en så stor bil som Mercedes E-klasse. Det er stort sett bare den ene gangen i året når vi skal på lang ferie at vi har behov for et så stort bagasjerom. Dagene i Stonic har nok gitt svaret: Vi kan klare oss med en mye mindre bil og eventuelt bruke en takboks på ferieturen.

– Det mest spennende med Kia Stonic – i tillegg til garantien på sju år – er at komforten er overraskende god. Jeg sitter høyt og har god oversikt over det som skjer rundt meg. Setene er gode og ryggekameraet gir svært god oversikt bakover når jeg rygger. Skjermen med radio, navigasjon og andre tekniske oppsett, er enkel å bruke. Jeg har også kjørt bilen i mørke og jeg synes den har gode lys, som i tillegg setter langlyset av og på automatisk.

Savner ikke automatgir

– I det hele tatt er Stonic en lettkjørt og morsom bil på veien. Motoren på 120 hester er stor nok til at den føles sprek. Jeg savnet ikke engang automatgiret som jeg har på privatbilen. Sekstrinns manuelt gir gikk helt fint, sier Winger, som også er overrasket over den innvendige plassen:

– Til tross for at Stonic bare er litt over fire meter lang, føles den faktisk ganske stor innvendig. Datteren min hadde god plass i barnestolen i baksetet. Til daglig bruk er bagasjerommet stort nok for oss, men utfordringen er selvfølgelig at vi har en stor hund. Den kan ligge i bagasjerommet på kortere turer, men når vi skal kjøre langt må vi ha et hundebur. Det går ikke bak her. Evelinn satt stor pris på lomme bak på passasjersete for der kan hun ha blader og sånne ting.

– Dersom jeg skal sette minus på noe, så er det at dempingen av hjulstøyen kunne vært litt bedre. I tillegg ønsker vi oss koppholdere i baksetet.

Garanti er viktigst

– Men det aller viktigste for oss er nok at bilen har sju års garanti. Det betyr at vi har mange år med forutsigbart bilhold, uten økonomiske overraskelser. I tillegg får vi låne bil på Bilsenteret R2 når vi har bilen på service. Det er også noe som er et stort pluss når vi skal bestemme oss for ny bil, fastslår Winger.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse