TAKKNEMLIG: Heidi Steen, Nes Røde Kors, takker for gavene fra snille nesbuer. Gavene kom mange familier til gode. Foto: Privat

Takk, nesbuer!

Takk til alle dere som gjorde julen ekstra trivelig for mange familier, og for meg i år!

Nes Røde Kors fikk nye lokaler 1. desember. Det måtte betales leie for det gamle lokalet ut året, så da fikk ildsjeler opp en såkalt pop-up-butikk hvor det ble solgt varer i tre uker. Alle pengene skulle gå til matposer til de som trengte en ekstra oppmerksomhet før jul i kommunen vår. Nesbuene kom, kjøpte varer til en hyggelig pris, mange fikk varer gratis, mange kom med ting de ga bort, mange betalte mer enn foreslått, flere kom innom og bare ga kontanter for å glede andre.

Les også
Slik kan du hjelpe nesbuer som trenger litt ekstra til jul

Rema 1000 Årnes sponset frukt og grønt, Odd Fellow Ordenen donerte 5000 kroner, Årnes blomster ga juleblomster til matposene, Raumnes skrev om tiltaket. En stor takk til dere, også!

Det kom inn mange tusen kroner, og glade ble 20 familier/enslige som fikk julemat, tørrvarer og julegodis. Noen av de som fikk matposer ble vi i butikken kjent med da de kom innom som kunder, andre visste vi om, andre familier fikk posene via barnevernet.

Det ble igjen penger, for vi har ikke navn på alle som trenger et lite bidrag, for dette ble arrangert plutselig. Men pengene er øremerket, og det kommer en økonomisk hard januar for mange, det kommer en ny høytid snart, påske, så en ekstra stor påskekurv er en ide. Hver krone skal glede noen.

Les også
Beredskapsgruppa delte ut påskekurver – Dette setter vi veldig pris på

Vi fikk også inn mange julegaver, som Frivilligsentralen delte ut på julaften til de som feiret julaften hos dem. Så takk til de som kom med dem.

Les også
Røde Kors Nes har åpnet kontakttelefon

Jeg har smilt og ledd i tre uker, jeg har blitt rørt til tårer flere ganger. All givergleden, skravlinga, kundene, takknemligheten fra de som fikk en ekstra hyggelig pris, alle ønskene fra nesbuene om at vi skulle fortsette å ha bruktutsalg - det gjorde julen min annerledes, og ekstra trivelig i år.

Så takk, nesbuer, ønsker alle ett godt nytt år!

Heidi Steen

Medlem Nes Røde Kors