Stopp kasting av søppel i naturen!

«Folk må ta seg sammen og kaste ting i en søppelbøtte!», skriver klasse 7B ved Årnes skole i dette leserinnlegget.

En mandag morgen gikk 7. klasse rundt i Årnes på søppel-jakt. Vår gruppe var på søppel-jakt i området fra skolen til Rema 1000. Vi var der i nesten en hel time og vi fant all slags søppel, noe av det var: brukte rusmidler, plast, øl og vinflasker, hansker og sokker.

Det var mest søppel på veien fra parkeringsplassen ned til svingen for å komme inn i Silovegen.

Folk må ta seg sammen og kaste ting i en søppelbøtte! Årnes burde putte flere søppelbøtter på veien fra skolen til Rema 1000 og andre steder. Vi fylte opp nesten 2 poser med mange forskjellige typer søppel bare på 50 minutter og det var fortsatt ekstremt mye søppel igjen! Dyr og mennesker kan skade seg!

Faktumet at det er masse brukte rusmidler på skoler og parker kan gi et signal til barn og unge til å starte med det, dette er et stort problem på grunn av at det også er giftig for dyr og er farlig for naturen som sånn alt annet søppel.

Hvis vi forsetter sånn som vi har det nå, kommer vi og de som kommer til å bo/leve etter oss til å ha det skikkel dårlig. Nå må vi rydde opp dritten til de som var her før oss fordi de ikke gadd å tenke på miljø og folk og barn som kommer etter dem og trenger å leve et liv uten masse søppel. Dyr og planter kommer til å dø ut hvis vi forsetter sånn.

Den fine naturen og de nydelige utsiktene vi har her på Årnes og i Nes kommer til å bli fylte opp med søppel. Det kommer til å ødelegge for den vakre landsbyen vår Årnes.

Vi barna burde ikke vaske og rydde opp etter dere som kom før oss!

Det er så skittent at man kunne drukne i søppel.

Vi må rydde opp så snart som mulig!

Vi tenker at folk må skjerpe seg og slutte å kaste søppel i naturen, for det er et viktig steg for de som kommer etter oss. Vi tenker at politiet burde gi bøter til folk som forsøpler, bare en idé.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

En dag i uka burde mange folk ta opp søpla som er rundt i gatene og stedene helt til det ikke er noe søppel ute.

Natalia, Alli og Ida

på vegne av 7. trinn, Årnes skole.