Søppel

«Det var da vi merka at det er helt utrolig hvor mye søppel folk kaster ut. Snus, røyk, munnbind og vi fant til og med kondomer», skriver 7. klasse ved Årnes skole i dette leserinnlegget.

Alt starta med da vi fikk vite at vi skulle plukka opp søppel ute i regnet i 1 time. Alle tenkte jo at det skulle være en så kjip time. Men tankene endra seg med engang vi begynte å plukke det opp. Det var da vi merka at det er helt utrolig hvor mye søppel folk kaster ut. Snus, røyk, munnbind og vi fant til og med kondomer.

Grunnen til at vi burde bli bedre på å ikke kaste søpla på bakken, er fordi det ikke påvirker oss like mye som dyr. Så derfor kan de tro at det er mat og spise ting som er farlig for dem. Jeg tviler på at dere vet hvor mye det kan gjøre mot dyr, de spiser det og svelger sånn at det sitter fast i magen, den får ikke i seg næring fordi søpla blokkerer veien. Til slutt så lider de til at det ikke klarer mer og dør.

Jorda blir bare dårligere av at vi ikke gidder å kaste det i riktig sted, at vi bare tenker at det ikke kommer til å påvirke noe - jorda blir nemlig full av plast. Havet blir bare til søppel og vi ødelegge vårt eget hjem. Men det er bare vår feil og vi må kunne stille opp for det vi gjør.

Det er jo andre land som har løsningene som Norge også kunne ha hatt.

For eksempel og ikke bruke plastposer på butikken, men poser vi kan bruke på nytt og på nytt. Runni burde kunne sette opp flere søppelkasser rundt området, det er mest søppel ved ungdomsskolen, Høie og Sentrum.

Kanskje de generasjoner før oss ikke tenkte så mye på det, siden det ikke var så ille akkurat der og da. Men nå som det har blitt sånn det er, må vi kunne alle hjelpe til å rydde opp etter oss.

Vi har bare en klode, så da må vi vel bare bruke hodet.

Martina, Martine og Milat

7. trinn, Årnes skole