SKOGSDRIFT: Burde det være begrensninger på skogsdrift på våren på grunn av at dyrene skal føde, spør Marie Eriksen i dette leserinnlegget. Bildet er ikke fra Nes.Foto: Vidar Ruud / NTB Foto: Vidar Ruud

Skogsdrift

Jeg ferdes mye i skog og mark i Nes kommune, og de siste ukene har det pågått ekstremt mye hogst i skogen, rundt alle turstier jeg har gått.

Jeg har full forståelse for tømmerhogst. Men! Akkurat nå er det båndtvang, på grunn av at dyrene i skogen skal få være i fred. Drektige elgkuer og rådyr skal straks føde, og fugler bygger reir og legger egg. Jeg har funnet knuste egg på mine turer mellom alle tømmerstokker som ligger nylig hogget i skogen.

Jeg blir veldig provosert med tanke på alle drektige dyr som nå må flykte fra skogen og kanskje de allerede har født og må flykte og forlate ungen sin når skogen hogges ned. Jeg overholder båndtvang fordi jeg respekterer dyrelivet i skogen og jeg mener det burde være regler for når på året tømmerhogst skal foregå. I gamle dager gjorde de kun dette på høsten, nettopp av hensyn til dyrelivet i skogen. Gjelder ikke dette lenger?

Marie Eriksen

En skogens kvinne