Oslo 20160630. Ung jente i tenårene sitter i vinduskarm og leser bok. Gjør lekser. Foto: Thomas Brun / NTB scanpix NB! MODELLKLARERT Foto: Thomas Brun

Oss mot lekser

«Lekser gir alle mindre motivasjon på skolen og hjemme», skriver Sander Iversen i dette leserinnlegget.

Folk går på skole for å lære i skoletimene, men når du kommer hjem så blir man glad av at man kan slappe av, men nei da må du gjøre lekser. Lekser gir alle mindre motivasjon på skolen og hjemme. Jeg mener at skole er nok, det gjør mange andre også. Noen ganger kan det være lite, andre ganger kan det føles ut som du aldri blir ferdig med leksene. Alle får bedre motivasjon hvis det ikke er noe lekser. Hvis det ikke er noe lekser da gjør alle det bedre på skolen.

Ung i Nes

Dette leserinnlegget er et leserinnlegg i serien «Ung i Nes», der unge nesbuer setter ord på det som betyr noe for dem. Dette leserinnlegget er ett av flere som er skrevet av elever ved 8. trinn på Vormsund ungdomsskole.

Hvis det er for mye lekser er det ikke sikkert at de få gjort hobbyen sin, eller at noen får anmerkning av læreren for å ikke gjøre lekser. Det er ikke alle som får hjelp hjemme med lekser, da går det ut over karakteren. Lærere må rette lekser og alt i helgen i stede for å være med familien. Noen lærere velger å gjøre det i timene, da gjør elevene det dårligere, fordi de ikke får så mye hjelp. Når lærere gjør leksene til oss i ferier er det veldig trist, man er jo på ferie for å ikke gjøre noe sånt.

Forskere har funnet ut av at lekser ikke hjelper noe.

I følge Fredrikstad blad gir lekser ingen eller like mye læring. Førsteamanuensis Kjersti Lien Holthe uttaler til avisen: «Lekser kan virke direkte negativt for elevenes læring».

Den eneste leksen som man trenger er å lese og øve til tentamen og prøver. Det er viktig å øve til tentamen, fordi det teller veldig mye på karakterkortet. Hvis karakterkortet er veldig dårlig er det en liten sjanse for å få en bra jobb. Om du tjener bra med penger, så du slipper å bli fattig eller å leve med dårlig økonomi.

Det er mange som har lite tid til lekser fordi de har mange treninger I uka, de får ikke gjort noe lekser hjemme de gjør det bare i timen. Vi har Ikke mange timer til å gjøre leksene. Noen får mye hjelp og ikke sliter. Andre får ikke noe hjelp, de sliter og har ingen å spørre. Og hvis man ikke gjør noe lekser da får man en anmerkning for å ikke gjøre lekser. Hvorfor får man anmerkning for noe man ikke har gjort, for da gidder jeg ikke å gjøre lekser.

Sander Iversen