MENN: Nesrevyen-gjengen søker flere menn. Bildet er fra en tidligere revy. Foto: Lisbet Bekkeli Amundsen

Nesrevyen på utkikk etter menn

Vi ser etter deg som allerede liker å stå på scenen, eller deg som vil lære å stå på scenen. Du er en lite selvhøytidelig mann, som liker å få andre til å le, skriver instruktør og skuespiller Thomas Skou Dale i dette leserinnlegget.

Nesrevyen i Nes revy- og amatørteater har en lang tradisjon i bygda, og nå er vi på utkikk etter nye aktører til høstens forestilling. Kanskje er det deg?

Men hva vil det egentlig si å være med i en revy?

Først og fremst er det gøy! Nettopp dette er hele fundamentet, og jo gøyere man har det, desto bedre blir resultatet. Latter smitter lettere enn corona sies det!

I en revy utfordrer man seg selv og går kanskje ut av komfortsonen. Kanskje man også finner nye talenter ved seg selv og slik sett er det et fint sted å utvikle seg. I tillegg blir man en del av et fellesskap av morsomme og kreative mennesker i alderen ca. 30-50 som møtes jevnlig for prat, fjas og moro.

Siden vi også ønsker å reflektere samfunnet må vi ha riktig sammensetning i gruppen, og i dag mangler vi menn. Vi ser etter deg som allerede liker å stå på scenen, eller deg som vil lære å stå på scenen. Du er en lite selvhøytidelig mann, som liker å få andre til å le. Du må kunne kore/synge samt holde en tone. Klare å følge en rytme med enkle bevegelser er også viktig.

Mange av verdens største scenekunstnere har hatt sceneskrekk. Både Lars Mjøen fra KLM og den kjente britiske skuespilleren Stephen Fry lider av dette og trivdes aldri med å gjøre ting live, men har noen merket det? Sannsynligvis ikke. For når man hopper i det og våger å stå på scenen er det verdens beste følelse, og alt annet forsvinner i øyeblikket!

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Også i det kreative arbeidet med sketsjer og sanger til en revy, trenger man å våge. Man må våge å komme med de forslagene man selv tror er gode, og man må våge å tro på at det man lager kan bli bra.

Dette betyr ikke nødvendigvis at du må komme med et ferdig produkt. Alt starter med en idé. Teksten din kan bare trenge å modnes, eller at en annen i gruppen har et forslag eller innspill som løfter det hele. I en revy blir veldig mye laget ved felles drodling, og jo flere som deltar - jo bedre og bredere blir revyen.

Ingenting av dette er skummelt, bare gøy. Vi sier aldri nei til hverandre, men samtidig tåler vi en god diskusjon. Fordi det gjør oss bedre.

Et konstruktivt og kreativt miljø uten press er det beste stedet å være og en forutsetning for å være den beste versjonen av deg selv.

Synes du dette høres skummelt ut? Synes du det høres vanskelig ut? Synes du det høres umulig ut? Synes du det høres ut som noen du ikke kan klare?

Ja, da vil vi høre fra nettopp deg! Mann 47, Mann 24, Mann 52 eller Mann 36. Og alle dere der imellom. Det er selvfølgelig ingen forutsetning å bo i Nes, men du bør kunne komme deg til Årnes. Det er, som dere vet, der det skjer!

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Thomas Skou Dale

Instruktør og skuespiller i Nesrevyen

Nes Revy- og Amatørteater