SOLID ØKONOMI: Vi overlater en kommune med solid økonomi tross at Nes har lave inntekter, sier Erlend Helle, Ap (t.v.) og Tom Roterud, Sp, etter det historiske skiftet i Nes kommunestyre.

Nekrolog over et rødgrønt styre

«Vi lot oss kanskje overkjøre av et teknokratisk byråkrati, vi lot kommunalsjef og kommunedirektør ta ansvar for samfunnsutviklinga aleine. Det var et feilgrep, og det største», skriver Erlend Helle (Ap) og Tom Roterud (Sp).

Nekrolog over et rødgrønt styre, et styre som hadde økonomi og samfunnsutvikling i fokus!

Vi starter med økonomi.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ap/Sp overlater en kommuneøkonomi til Tove og Harald som er en liten drøm å få i fanget. De tre siste årene har kommunen gått 326 millioner i pluss og det står i dag 509 millioner på bok. Dette viser at kommunen har en robust økonomi og har vært svært godt politisk styrt med en bevisst styring, med oppbygging av egenkapital til kommende utbygging av viktige tjenester for nesbuene inn i framtida.

Det viktige med god styring av økonomien er at kommunen skal skape gode tjenester for innbyggerne i Nes. Når vi nå har gitt Tove og Harald et handlingsrom som er unikt for en kommune som er så langt ned som på 350. plass av landets 356 kommuner, basert på samlede inntekter, jf bl.a. sak i kommunestyrets desembermøte 2022 og rapport fra AgendaKaupang presentert Arendalsuka i 2022. Der ble Nes rangert som landets 15. veldrevne kommune, ikke ille tatt i betraktning at kommunen er på 350. plass etter inntektene.

Videre har Ap/Sp i inneværende valgperiode hatt ansvar for:

• Å fullføre utbygging av en helt nødvendig ungdomsskole i Vormsund, med fullfinansiert idrettshall inkludert et lite kulturhus.

• Å sette i gang bygging av ny skole på Auli samt annen infrastruktur i tilknytning til skolen, fordi det det ble et lite NM i hvor Rånåsfoss skulle tilhøre.

• Å ha bidratt til fullfinansiering av idrettshall på Auli, noe som har ført til dobling av antall medlemmer i Haga IF.

• Å skape utvikling i Nes gjennom i salg av kommunale tomter og sørget for at en stor aktør som Ragn-Sells kom til Herbergåsen.

Lykkes vi med alt vi ønsket?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Nei, kanskje vil vi i ettertid konkludere med at vi burde brukt litt mer penger enn det vi gjorde for å gi innbyggerne enda bedre tjenester! Vi ser også at vi ikke klarte å bli den tydelige ja-kommunen vi burde vært. Vi lot oss kanskje overkjøre av et teknokratisk byråkrati, vi lot kommunalsjef og kommunedirektør ta ansvar for samfunnsutviklinga aleine. Det var et feilgrep, og det største.

Da er det bare å ønske Tove og Harald lykke til med å utvikle Nes til den beste kommunen for alle oss nesbuer.

Erlend Helle (Ap)

Tom Roterud (Sp)