«La et munnbindpåbud være riset bak speilet. En tydelig og kraftig oppfordring vil trolig være nok til at de aller fleste finner fram munnbindet før de går på butikken», skriver redaktør Fred C. Gjestad i denne nettlederen. Foto: Thomas Brun / NTB Foto: Thomas Brun

«Munnbindpåbud er feil medisin»

«Nes-politikerne bør si nei til påbud om munnbind på det ekstraordinære formannskapsmøte fredag», skriver redaktør Fred C. Gjestad i denne nettlederen.

Koronasmitten stiger i Nes og det er behov for strengere tiltak. Vi støtter uten tvil kommunedirektørens og kommuneoverlegens arbeid for å begrense smitten. Ut fra situasjonen både i egen kommune og i vår region er det på sin plass at vi utviser enda større varsomhet.

Les også
Ordføreren hasteinnkaller til krisemøte

Men er det rett medisin å stramme til den lokale koronaforskriften? Nei, vi mener at det ikke er det.

Vi undrer oss over at ikke kommuneoverlegen, kommunedirektøren og ordføreren allerede har gått ut og bedt nesbuene om frivillig å bruke munnbind. Fram til nå har det vært opp til den enkeltes skjønn om det skal brukes munnbind eller ikke i butikker.

Vi tror at en sterk oppfordring fra kommunale ledere vil være nok til at de aller fleste nesbuer velger å bruke munnbind når de handler.

Les også
12 nye smittede – mutert virus i barnehage

Et påbud i form av en forskrift er en sterk inngripen og bør brukes med varsomhet. Nesbuene bør først få mulighet til å bruke munnbind frivillig. Er det fortsatt for mange som ikke følger en oppfordring, er det helt på sin plass med et påbud i form av en forskrift.

La et munnbindpåbud være riset bak speilet. En tydelig og kraftig oppfordring vil trolig være nok til at de aller fleste finner fram munnbindet før de går på butikken.

Les også
Køkaos for å teste 117 barnehagebarn: – Nærmer seg snart bristepunktet