DRIVKRAFT: Ole Kristian Kaurstad var svært sentral i byggingen av Nes Arena. Bildet er fra åpningen i 2015. Foto: Jan Espen Mathisen

Minneord Ole Kristian Kaurstad

Gode, rause Ole Kristian – venn, idrettsvenn, æresmedlem, ildsjel, dugnadskriger, politiker og forretningsmann.

Vi har mistet et fyrtårn i nærmiljøet og i Hvam IL. Han har vært med å sette preg på nærmiljøet vårt de siste 30 årene.

Jeg lærte i et av hans jubileer vi var samlet i at han fra barnsben av bare så muligheter. I en av talene hørte jeg at han hadde stått på hode opp etter veggen for å tjene penger fra noen tanter og onkler som var på besøk hjemme.

Dette har han tatt med seg inn i Hvam IL – allerede som leder i Hvam IL på 90-tallet dro han i gang et Mercedes-lotteri for idrettslaget. Vi i Hvam IL trodde det ikke ville gå, men overskudd ble det. Ole Kristian har hatt trua bestandig.

Tidlig på 2000-tallet var han med i friidrettsgruppa. Stilte opp med traktor og rødgrus på Udnes slik at en 20-30 talls barn kunne hoppe høyde, løpe 60 og 100 meter. Han og Elisabeth ivret for enda mere friidrett på Hvam.

Sammen med Hvam Videregående skole så han på muligheter for å skape en friidrettshall i nærmiljøet. Etter intens jobbing med politikere, departement, idrettsråd og kommune begynte snøballen å rulle i 2012.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Etter mange regneark, møter, presentasjoner og harde frivillighetstimer stod storstua Nes Arena ferdig 30. april 2015. Uten drivkraften til Ole Kristian hadde vi gitt opp halvveis. For 7 år siden åpnet vi dørene med Gardens drillkorps. Selv det skulle det ikke stå på.

Gjennom godt samarbeid på tvers i Hvam IL med Nes Arena AS og idrettspark-utviklingen har det blitt et arnested for aktivitet. Hvam IL har vokst fra 900 til 1800 medlemmer. Bare friidretten har gått fra nesten ingen til 130 medlemmer takket være drivkrafta og teamspiriten fra Ole Kristian.

Som leder i Hvam IL og Nes Arena har han satt spor etter seg for livslang læring og aktivitet. Ikke minst gjennom at han også vært drivkraften for Romerike International School som har blitt vår gode nabo.

Som pådriver og ildsjel var han aldri redd for å bli møkkete på henda. Han var den som tok bøtta og vaska på toalettet etter idrettsstevner, eller hvis det hadde snødd om natta så var snøen måkt utenfor storstua vår før vi skulle trene eller på møter. Penskjorta satte han kun på seg hvis han skulle hente penger eller på møter i Oslo.

Gjennom hans drivkraft, raushet og godt samarbeid har vi fått til dette og mye annet i Hvam IL og Nes Arena. Idrettspresidenten Berit Kjøll var på besøk her en søndag formiddag under vårcupen. Hun var mektig imponert over det hun så. Disse ordene ville vi gjerne at Ole Kristian også skulle ha hørt.

Vi og alle de aktive skal ta godt vare på dette videre for han.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Vi avslutter med Hvam IL sin Visjon: Idrett for alle

Videre vår virksomhetside: Hvam IL skaper aktivitet og utvikling i nærmiljøet

Til slutt våre verdier: Glede, Fellesskap og Mestring

Ole Kristian brant for alt dette!

Vi lyser fred over Ole Kristians minne fra alle i Hvam IL og Nes Arena.

Tore Nilsen

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Daglig leder Hvam IL og Nes Arena AS