Minneord Jonny Eriksen. Foto: Andre

Minneord Jonny Eriksen

Gode Jonny – venn, idrettsvenn, æresmedlem, ildsjel, pappatrener og virksomhetsleder.

Vi mistet Jonny altfor tidlig. Han brant for Hvam IL, videreutvikling av nærmiljøet og var med på bygge Hvam IL til hva det er i dag.

Vi lærte Jonny å kjenne i 2007. Han kom inn som en frisk pust som nyinnflytta på Tomteråsen. Han involverte seg i Hvam IL tidlig. Han som mange andre, har lært hjemme at skal det bli gode miljøer å leve i er det bare å involvere seg for å være med på endring.

Det har Vibeke og Jonny vært med på hele tiden. Jonny som anleggsansvarlig og styreleder og Vibeke i cupgruppa. Vi var godt i gang med ny fotballbane inne i skogen ved Udnes skole før Jonny og resten av Hvam IL skjønte at skal det bli dreis på sakene samler vi alt på Neskollen for 2165 Hvam.

Fra 2010 og framover skjønte vi at Hvam Idrettspark på Neskollen var stedet. Jonny jobbet med andre i Hvam IL for å få på plass kunstgress i 2010. Siden da har snøballen bare rullet videre.

Jonny som lengst sittende styreleder, styrte oss videre framover med vekst og videreutvikling. Han var med å bygge strukturer for ansettelser i Hvam IL. I dag er vi 2,4 ansatte basert på hva han og styret så hva som var nødvendig for å få et idrettslag til å bli så veldrevet som mulig. Jonny var også involvert fra Hvam IL for å få på plass Nes Arena. Det er ikke gjort i en håndvending å bygge for 70 millioner kroner. Men gjennom godt styrearbeid og opprettelse av et styre i Nes Arena AS fikk vi det til. Det var gode år med mange utfordringer, men vi landet det også.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det var godt å jobbe sammen med Jonny. Han ringte meg titt og ofte. Får vi til dette Tore, sa han. Ja, sa jeg, hvis den og den er med får vi det til å skje. Jonny svarte – da kjører vi på. Godt å jobbe sammen med folk som ringer, sjekker av og til slutt stoler på de rådene de får.

Det var ufattelig trist å få telefonen fra Vibeke våren 2019 med beskjed at Jonny har blitt sendt med ambulanse til sykehuset med det vi trodde da var et illebefinnende, senere har det vært en svulst vi alle har hørt som har utviklet seg mer og mer. Likevel orket Jonny å være med på utviklingen av Hvam Idrettspark til hva det er i dag. Jonny og jeg hadde mange gode møter før sykdommen tok overhånd. I Hvam IL er det plass til alle. Godt vi kan bruke alle før fløyta blåser for ferdig kamp.

Han og Vibeke har kjøpt backplassen på den nyrenoverte 11ern og Vibeke og Jonny oppfordrer andre til å kjøpe andeler i den nye kunstgressbanen.

Jonny fikk tid til både å være anleggsansvarlig, styreleder i Hvam IL, pappatrener, utvikling av Team Nes og leder på Esval. Gode ledere er skrudd sammen slik at de rekker mye.

Jonny var med på å justere og jobbe inn følgende i Hvam IL:

Hvam IL sin Visjon: Idrett for alle

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Vår virksomhetsidé: Hvam IL skaper aktivitet og utvikling i nærmiljøet

Verdier som Jonny levde etter: Glede, Felleskap og Mestring

Jonny ville at dette skulle være våre leveregler!!

Lyser fred over Jonny Eriksens minne fra alle i Hvam IL.

Tore Nilsen

Daglig leder i Hvam IL og Nes Arena