annonse

Lørdagskronikk: «Det er kun det siste tiår vi har levd som noen kjøttbaroner»

Pannakake-mandag
Pannakake-mandag: Tenk på bestemors middager, eller ditt eget kosthold når du var barn. Var det kjøtt 7 dager i uka? Det norske kostholdet er en god balanse mellom middager med og uten kjøtt. Tirsdag og torsdag var fiskedager. Lørdag var risengrynsgrøt. Og mellom der var det gjerne en pannekakedag også. Illustrasjons (Foto: Colourbox)

+ «Egentlig er vi vokst opp med disse kjøttfrie dagene, vi har bare ikke tenkt på det. Tenk på bestemors middager, eller ditt eget kosthold når du var barn. Var det kjøtt 7 dager i uka? Det norske kostholdet er en god balanse mellom middager med og uten kjøtt. Tirsdag og torsdag var fiskedager. Lørdag var risengrynsgrøt. Og mellom der var det gjerne en pannekakedag også. Eller som hos min bestemor - pannekaker etter skolen hver dag», skriver Mari Henrikke Vandsemb i denne lørdagskronikken.

  • Mari Henrikke Vandsemb


Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse