KORONA: koronaviruscovid-19korona

Korona-dommen over kommune-toppene i Nes

Samfunnet er snart tilbake til normalen igjen. Nyhetsredaktør Trond Rasmussen skriver i denne lederen om Nes kommunes håndtering av pandemien dette siste halvannet året.

Statsministeren bekreftet fredag at Norge gjennom EU-samarbeidet får tilgang på én million ekstra vaksinedoser fra Moderna. Det betyr at gjenåpningen fremskyndes med to uker, og at vi i midten av september skal være ferdige med å sette dose to.

Dette er gode nyheter. Hvis du trenger noe å skåle for i helga, bør dette være en god kandidat.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
KORONA: Nes alene på Romerike på gult nivå

Måten Nes har håndtert pandemien på kommer til å bli evaluert og debattert i årevis. På nåværende stadium mangler vi det hele og fulle bildet. Vi vet heller ikke hvilke konsekvenser alle tiltakene som har vært satt inn lokalt får på lang sikt. Ikke minst gjelder det for barn og unge, som i lange perioder har måttet leve isolert fra venner og skolemiljøet.

Les også
Lave smittetall gir skolestart på grønt nivå

Men etter vårt syn vet vi allerede nok til å slå fast at Nes bestod prøven. På tross av enkelte lokale koronautbrudd, har vi aldri mistet kontrollen. Det skyldes at nesbuene i det store og hele har vært flinke til å følge tiltakene og å ta en for laget.

Og så skyldes det stødig håndtering fra kriseledelsens side. I denne saken fortjener kommunetoppene honnør for håndteringen. Kommunelege Unni-Berit Schjervheim har jobbet skjorta av seg og ledet sitt smittesporingsteam med myndig hånd.

Kommunelege Unni Berit Schjervheim.

Kommunedirektør Jon Sverre Bråthen har hatt det øverste ansvaret for gjennomføringen av alle tiltakene, og ikke minst arbeidsgiveransvaret for alle kommunalt ansatte som har gjort jobben i førstelinja. Det har han gjort på en særs tillitvekkende måte.

Kommunedirektør Jon Sverre Bråthen.

Kommunikasjonssjef Elin Brede Kristiansen har vært påskrudd døgnet rundt, og har spilt en avgjørende rolle i få ut viktig informasjon til innbyggerne.

Kommunikasjonssjef Elin Brede Kristiansen.

Ordfører Grete Sjøli har lyttet til faglige innspill, som en god politiker bør gjøre, og har tatt veloverveide og balanserte beslutninger i koronaperioden. Tiltakene har jevnt over vært proporsjonale med smittetrykket. Også de øvrige politikerne i kommunestyret og formannskap har vært konstruktive i tilnærmingen.

Alle disse, og innbyggerne i Nes, har levert til minst 5+ i karakter.

Ordfører Grete Sjøli.