Snekker-Lars: Karoline Kløfta og Lars Thune Foto: Trond Rasmussen

Jeg tror ikke du ville ha byttet!

«Til deg som tenker negativt om de som får hjelp av NAV. Tenk deg om en gang til», skriver Lars Thune, som driver firmaet Snekker-Lars, i dette leserinnlegget.

Vi er heldige, alle sammen - som har NAV.

Jeg er heldig som er frisk. Jeg kan gå på jobben hver dag. Jeg kan ha dårlige dager, være sliten og lei, men jeg gleder meg uansett til neste dag. Med jobb.

Jeg er også heldig som har en liten bedrift, som går bra. Jeg skjønner nok aldri hvor heldig jeg har vært.

Les også
Karoline Kløfta (21) har ADHD og er operert for hjernesvulst. Nå blomstrer hun i jobb hos Snekker-Lars

Men, alle er ikke like heldige som meg. Mange har det ikke så enkelt i hverdagen, og sliter med et eller annet. Og det er her jeg mener vi må tenke oss om et par ganger.

Som en liten arbeidsgiver, har vi i tillegg de seneste årene hatt mange i arbeidstrening, organisert gjennom NAV. Vi har møtt mange typer mennesker, men felles for alle som har vært hos oss, er at de drømmer om å kunne gå på jobben, som «alle andre».

Hver og en har fått bistand og god hjelp fra NAV.

Nå har vi en superjente hos oss, Karoline, som delte sin sterke historie i Raumnes på lørdag. Hun er en person som alltid er ute etter å kunne gjøre sitt beste, ut i fra forutsetningene. Hun stiller alltid presis, er ydmyk og høflig, og gjør tildelte arbeidsoppgaver på en måte som imponerer oss som jobber sammen med henne. En fantastisk jente.

Les også
Erna Solberg hyller Karoline (21): – Takk for at du står på og ikke gir opp

Men, Karoline blir også, likt som meg, sliten av jobben. Bare på en helt annen måte. Hun orker ikke like mye som oss andre, og må ha sin tid med hvile.

Hvilen får hun, og hennes drøm om å bli møbelsnekker, kommer litt nærmere for hver dag - fordi vi alle sammen har NAV.

Så til deg som tenker negativt om de som får hjelp av NAV. Tenk deg om en gang til. Jeg tror ikke du ville ha byttet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Lars Thune