ØNSKER MOBBEKNAPP: Ole Andreas Sørli-Sidselssønn og Linn-Irene Skare ønsker en såkalt «mobbeknapp» på skoler og kommunens nettsider. Foto: Vidar Sandnes

Innfør mobbeknapp!

«Av hensyn til de barn og unge som ikke fanges opp, som ikke tør å si ifra direkte til en voksen på skolen om hva de opplever, ønsker vi dette enkle, digitale alternativet» skriver Ole Andreas Sørli-Sidselssønn og Linn-Irene Skare i dette leserinnlegget.

Nes hadde i 2022 endelig lavere mobbetall enn landet for øvrig, men mobbing og krenkelser er dessverre fortsatt en del av hverdagen til hundretalls elever i Nesskolen. Og mange mobbetilfeller går dessverre under radaren til de voksne, ifølge Læringsmiljøsenteret.

Nes Venstre ønsker en såkalt «mobbeknapp» på skoler og kommunens nettsider. Mobbeknapp er en elektronisk varslingskanal for elever, foresatte og andre som ønsker et alternativ for å varsle om mobbing eller krenkelser som elever opplever.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Vi fremmet dette i kommunestyret 18. april 2023, men flertallet av politikerne stemte imot.

Vi i Nes Venstre har tiltro til at ansatte i skoler og ellers i kommunen gjør sitt beste i å både forebygge, avdekke og stoppe mobbing. Og med Læringsmiljøprosjektet vil man bli enda bedre.

Allikevel, av hensyn til de barn og unge som ikke fanges opp, som ikke tør å si ifra direkte til en voksen på skolen om hva de opplever, ønsker vi dette enkle, digitale alternativet.

Får man hjulpet bare ett barn ekstra, så er det verdt det.

Ole Andreas Sørli-Sidselssønn, ordførerkandidat

Linn-Irene Skare (tidl. Møller), 2. kandidat for Nes Venstre