«Send alle el-biler på høggeren», skriver Elias Ihler Emilsen i dette leserinnlegget. Foto: Berit Roald / SCANPIX Foto: Berit Roald

Hvorfor skal vi ha EL-bil?

«Jeg mener at vi ikke skal ha el-bil i Norge for det forurenser mye mer enn en dieselbil gjør på ett år», skriver Elias Ihler Emilsen i dette leserinnlegget.

Hvorfor skal vi ha EL-bil? Det forurenser ikke like mye som når du kjører bensinbil. Etter noen år går batteriet ut, og så kaster de det. Når de har kastet batteriet, forurenser det mer enn en bensin- og dieselbil gjør i året.

Ung i Nes

Dette leserinnlegget er et leserinnlegg i serien «Ung i Nes», der unge nesbuer setter ord på det som betyr noe for dem. Dette leserinnlegget er ett av flere som er skrevet av elever ved 8. trinn på Vormsund ungdomsskole.

Jeg er imot el-bil fordi de er stille når de kjører så det er større sjanse for at du blir overkjørt av en batteripakke på fire hjul med en lommelykt enn en vanlig bil. Det er dyrt å ha el-bil for det blir dyrere strøm. Alle tror at el-bil er så miljøvennlig, men det er det ikke! En el-bil kan bare kjøre noen kilometer før batteriet går tomt. En dieselbil kan du kjøre mange kilometer uten å fylle på. Med en el-bil må du stå og lade i flere timer med en dieselbil kan du stå i 5 minutter og fylle på. En el-bil kan ikke lade overalt. Hvis du er 50 kilometer unna en ladestasjon og du bare har igjen 30 kilometer på batteriet, kommer du deg ikke fram. Det er ikke nok ladestasjoner i Norge til at vi kan ha el-bil. Mange sier at el-bil er mye bedre enn bensin og diesel.

Jeg mener at vi ikke skal ha el-bil i Norge for det forurenser mye mer enn en dieselbil gjør på ett år. Mange mener at el-bil er bra, men det er større sjans for at det blir påkjørsler, og flere folk på sykehus.

Send alle el-biler på høggeren. Det kan også forurense, men da blir vi kvitt dem. Når du kaster ett batteri fra en el-bil kommer det farlige stoffer ut som ikke er bra for miljøet. Om noen år kommer det bare til å være el-biler i hele verden og ingen dieselbiler. Det kommer til å være helt grått på himmelen etter alle som har kastet batteriene. Flere kommer til og dø av pusteproblemer og dårlig luft. Vekk med el-bil det er ikke bra!

Elias Ihler Emilsen