«La oss nyte sommeren, selv om det er noen mørke skyer i horisonten», skriver Fred C. Gjestad i denne lederartikkelen. Foto: Fred C. Gjestad

Hvilepuls i stormen

«La oss alle gjøre dette til en god sommer. En sommer der hvilepulsen kan ta oss», skriver redaktør Fred C. Gjestad i denne lederartikkelen.

Alle sammen trenger vi vel en god sommer, vel vitende om at høsten igjen kan by på utfordringer.

To norske somre har blitt mer eller mindre amputert på grunn av koronasituasjonen. Når smittetiltakene rundt pandemien har sluppet, så er det rett på nye kriser. Ukraina-krigen. strøm og bensinpriser og nå sist boligrenta.

Er det noe vi trenger nå, så er det en liten pause. En pust i hverdagen.

For det er lite som tyder på at høsten blir mindre dramatisk enn denne våren. Renta økte nå med 0,5 prosentpoeng. Det er fortsatt lite vann i vannmagasinene, og europeerne vil ikke kjøpe russisk gass, ergo vil sannsynligvis både strøm- og bensinprisene være høye utover hele høsten også. Husholdningene vil få mindre å rutte med.

Enkelte dommedagsprofeter mener vi nå står foran de tøffeste tidene verden har sett siden utgangen av 1800-tallet. Vi stiller oss ikke bak den teorien, men vi ser iallfall konturene av en tyngre høst.

Nettopp det er en god grunn til å nyte sommeren. Ikke nødvendigvis bruke mye penger, for hvile og opplevelser trenger ikke koste mye. Men det kan være nødvendig å lade batteriene nå. Første sommer etter pandemien er det en god grunn til å trekke pusten, være sammen og nyte livet. Til tross for noen mørke skyer i horisonten. Til tross for at høsten bringer med seg usikkerhet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

La oss alle gjøre dette til en god sommer. En sommer der hvilepulsen kan ta oss. En sommer der vi ikke bekymrer oss for morgendagen. For morgendagen har nok med sin egen plage.

Denne lederspalten vil også ta pause i sommer. Fram til starten august vil vi la de sterke meningene hvile. Det betyr ikke at vi ikke skal ha meningsstoff i avisen, for det er viktig. Vi tar mer enn gjerne imot både leserinnlegg og kronikker fra våre lesere.

Ansatte i Raumnes har også blitt oppfordret til å skrive «frie tøyler», en spalte der vi deler ulike perspektiver på livet, og der dere kan bli litt kjent med våre medarbeidere.

Og skjer det noe som vi mener trenger å bli kommentert, så gjør vi selvsagt det – selv om det ikke blir som en tradisjonell lederartikkel.

Vi i Raumnes ønsker alle våre lesere en riktig god sommer. En sommer uten bekymring der alle kan få ladet batteriene i forkant av en usikker høst.