HURRA: Hurra for skatepark på Årnes, sier Gerd Husås, leder i Nes Friluftsråd. Foto: Katrine Andreassen

Hurra for skatepark på Årnes

Det er med stor glede vi kan lese i avisa at ordføreren støtter tiltaket med skatepark på Årnes. Det vil vise i praksis at Nes kommune tar folkehelsa på alvor. Dessverre fanges ikke alle opp gjennom lag og foreninger. Noe av grunnen til det er at aktivitetene skjer innenfor gitte tidspunkt. For mange passer ikke det. Ungdommen har lyst til å gjøre noe med en gang eller om 10 minutter. Dessuten må det være lett tilgjengelig. Derfor er skateparken viktig.

Jeg ble skikkelig lei meg når jeg leste redaktør Fred C. Gjestads leder på lørdag. Det er så vondt å høre at redaktøren ikke har forstått betydningen av skateparken og blander inn andre ting i sin argumentasjon. Alle vet at politikk handler om å prioritere. Dessverre henger vi langt etter når det gjelder økonomisk støtte til frivilligheten i Nes. Muligens det også er en av grunnene at folkehelsa ikke er bra.

I «gamle dager» da vi vokste opp var det vanlig å bygge sine egne aktivitetsparker. Det var ball-løkker, hoppbakker, sykkelruter, skøytebaner, skiløyper etc. omtrent rundt hvert hushjørne. Ungene og ungdommen fikk anledning til å gjøre det de hadde lyst til når det passet. Svært ofte bygget ungdommen det sjøl. Alene eller sammen med venner. Derfor er det viktig med skateanlegg, buldreverk/klatrevegger, lekeplasser, frisbeebaner, sandvolleyballbaner osv. rundt omkring og tilrettelegging for uorganisert aktivitet.

Vennligst ikke kludre til ideen og initiativet. Det er en gladsak for nesungdommen.

Gerd M. Husås

Leder, Nes Friluftsråd

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Emma (14) har startet underskriftskampanje: –Viktigere med skatepark enn flere høye blokker