Gerd Thorsen. Foto: Privat

Gerd Thorsen til minne

Gerd Thorsen på Årnes gikk nylig bort, nærmere 89 år gammel. Med hennes bortgang er et varmt, raust og samfunnsengasjert menneske gått bort.

Gerd Thorsen var opprinnelig fra Trøgstad, og familien kom til Nes på begynnelsen av 1960-tallet da mannen Magne, som opprinnelig var fra Eidskog, fikk jobb som styrer ved Opaker skole. Magne Thorsen ble seinere rektor ved Runni ungdomsskole og så skolesjef i Nes, og ekteparet Thorsen satte begge sitt preg på samfunnslivet i kommunen. Etter hvert slo familien seg ned i Hesteskoen på Runni der de skapte et vakkert hjem.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det var ikke få oppdrag og tillitsverv Gerd Thorsen tok på seg, i politikken, menighetsliv, idretten og andre steder. Hun var et samfunnsengasjert menneske som stilte opp der det trengtes. Å si nei når noen spurte om hennes hjelp og bistand var ikke hennes stil.

Gerd Thorsen representerte Kristelig Folkeparti i Nes kommunestyre og formannskap, og var også aktiv i fylkespolitikken i Akershus en periode, blant annet som leder av fylkesskolestyret.

Selv ble jeg spesielt godt kjent med Gerd under konfirmasjonsforberedelsene i 1986. Det store konfirmantkullet i Årnes menighet ble delt opp i mindre grupper i deler av konfirmasjonsundervisningen, og min gruppe hadde Gerd som leder. Til hver samling hadde hun bakt noe godt, og det ble innholdsrike og givende samlinger hjemme i Gerds stue.

Både under oppveksten på Runni og i voksen alder hadde jeg mange gode samtaler med Gerd Thorsen, og når sant skal sies var vi i grunnen enige om det aller meste, selv om hun hadde representert et annet parti. Foran sist valg hadde vi en lang og god prat ved partienes valgstands i Årnes sentrum, og som alltid var praten med Gerd givende, og de gode og muntre replikkene satt løst.

Den store familien Gerd Thorsen etterlater seg har mistet ei god mor, svigermor, bestemor og oldemor. Familien skal vite at vi er mange som deltar i sorgen.

Vi minnes Gerd Thorsen i respekt og takknemlighet, og ser tilbake på mange gode minner. Hun vil bli dypt savnet.

Sverre Myrli