Fargerike personer som Leif Munkelien bidrar til å gjøre Nes til et bedre sted å bo. Foto: Amanda Tandberg

Fargerikt fellesskap

«Vi trenger alle å møte mennesker som er annerledes enn oss selv og vi trenger å se at livet utenfor vår egen navle også kan være et bra liv», skriver redaktør Fred C. Gjestad i denne lederartikkelen.

Det fargerike fellesskapet i Nes er med på å gjøre lokalsamfunnet bedre.

I forrige uke hadde Raumnes et større intervju med Leif Munkelien. Bak det erkenorske navnet står en mann som ikke ser ut til å bry seg om hverken jantelov eller normer for hvordan 50-åringer skal være kledd.

Starten på reportasjen vår sier mye om hvem han er: «Med sine lange, fargerike negler, utallige piercinger og tatoveringer, sin mørke eyeliner og sitt lange hår, er Leif Munkelien (51) en person som skiller seg litt ut i mengden – og det trives han svært godt med». Bak det noe utradisjonelle ytre er en mann med stort hjerte, som brenne for å hjelpe mobbeofre.

Raumnes har flere ganger presentert nesbuer som er litt «utafor boksen». Det kan være fargerike Ingvill Lindisdatter som lever i 50-tallsstil, Lise Kristensen som leier ut plass til glasshytter langs Vorma eller 25 år gamle Kristian Sætre som satser på parfymesalg. Lista kunne vært lang når vi ser på alle som er «annerledes». Interesser, legning, tro og etnisitet kan være blant kriteriene vi ser på når vi ser på annerledeshet. De fleste av oss er vel «annerledes» på et eller annet område.

Filosofer opp gjennom tidene har vært opptatt av at motsetninger trekker samfunnet framover. Gjennom at en oppfatning møter motstand, så kan det oppstå en ny «sannhet».

Som samfunn trenger vi fargerike personer som utfordrer det etablerte. Ikke fordi alle skal bli som Leif Munkelien, men fordi vi alle har noe å lære av han.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Vi trenger alle å møte mennesker som er annerledes enn oss selv. Vi trenger alle å bli utfordret til å gå utenfor vår vanlige komfortsone. Vi trenger alle å se at livet utenfor vår egen navle også kan være et bra liv.

Selv vi som trives best med blå skjorte og jobb fra 8-4, skal være glad for at vi har noen rundt oss som er annerledes. Noen som utfordrer oss. De er med på å øke vår forståelse, toleranse og gi oss et utvidet perspektiv. De er med på å gjøre Nes til et bedre samfunn.