E16: Hvor gjennomtenkt er det å stille et ultimatum om E16, spør Tove Nyhus (Frp). Foto: Jan Erik Hæhre

E16 - er det klokt å stille ultimatum?

I lørdagens Raumnes varsler ordfører Grete Sjøli Nes-ultimatum i videre prosess om E16. For oss som vil ha veg så høres det ikke ut som en smart og god løsning. Ordføreren sier også at vi skal ikke ha veg for enhver pris. Det er naturlig å tolke det slik at om ikke Nes Ap får den traseen de ønsker så mener de at det er bedre uten ny veg. Grete Sjøli sier i IKP-møtet at en ny veg må ha flere fordeler enn ulemper, men hvilke kriterier legger hun til grunn? Har ordfører og Arbeiderpartiet egne subjektive kriterier?

Les også
E16-samarbeidet: – På tide å slå opp

Nes FrP har hele tiden sagt at det viktigste for oss er at det blir en ny veg. Vi innser at C-traseen selvsagt også har ulemper, men enhver trase medfører dessverre ulemper for de berørte. Involverte kommuner har vedtatt samfunnsmål for ny E16. Ifølge vedtatte mål i de fire involverte kommuner har C-alternativet klart best måloppnåelse, og dermed best mulighet for å bli bygd. For alle som bor langs dagens E16 så må en ny veg uavhengig av trasé være en stor forbedring og et stort ønske. Ingen av foreslåtte traseer skaper ulemper som overskygger ulempene ved dagens veg gjennom flere boligområder.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Nye Veier stenger døra for kombinasjonsalternativ - Grete Sjøli varsler Nes-ultimatum

Er det gjennomtenkt å stille et Nes-ultimatum? Er det lurt å tviholde på en trasé flertallet i et eller flere politiske partier i Nes mener er best? En trasé som aldri vil bli finansiert eller bygd? For oss som vil ha veg så er svaret enkelt. Tungtransporten gjennom bygda vår vil fortsette å øke, og en trygg og sikker veg for fremtiden er det viktigste for oss. Alle i Nes som virkelig ønsker ny veg bør nå innse at et Nes-ultimatum for en trasé som ikke vil bli bygd ikke er en god beslutning. Kanskje det er på tide å forholde seg til realitetene – ingen ny motorveg gjennom Nes eller ny veg i C-traseen.

Les også
Opaker-Gro: – Nå er det egentlig C-alternativet eller ingen veg

Tove Nyhus

Gruppeleder Nes FrP