Dag Håvard Bråthen var en ildsjel som bidro med stort og smått på Haga stadion.

«Du har utvist god dugnadsånd, vært en ildsjel og hedersmann med et brunt Haga-hjerte»

«Idrettslag trenger personer som deg», skriver Haga IF i denne nekrologen over Dag Håvard Bråthen.

Til minne om Dag Håvard Bråthen (25.9.61 – 18.7.22): Siste hilsner fra alle oss i Haga IF:

Det var en gang et ungt par, Torunn fra Årnes og Dag fra Fenstad, som flyttet og etablerte seg på Haga i 1988.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Kjære gode og altmuligmannen Dag; du har stått på og vært en ildsjel for Haga IF i mange mange timer, dager, uker, måneder i 34 år.

Du hadde gode praktiske og kreative egenskaper i tillegg til gode ideer du som regel realiserte.

Du og svoger Harald (Hofsrud) sto for mye av maskinparken på Haga Stadion. Her ble det dypluftet, vertikalskjært, resådd og gjennomført vedlikehold av gressbunn av deg uttrettelig. Du var rett og slett rå på å gjødsle. Du bidro også sterkt til at blant annet fotballbanene i Nittedal, Sand på Jessheim, Oppaker og Myhrer på Eidsvoll kontinuerlig var godt vedlikeholdt og fine å spille på. Dette er det mange som har satt pris på.

Du har spilt på alt fra old boys laget til Fenstad til A-laget til Haga IF. Her var du mest keeper, men har også vært utespiller. Du påtok deg gledelig trenerrollen for gutter 1988 kullet.

Bjørn (Melien) og Ola Magne (Mæle) var to andre sentrale ressurser du samarbeidet med når det gjeldt fotballguttene fra Haga født i 1988. På dette laget spilte også din sønn Anders.

Dag & Torunn passet også på at fotballskolene gjennom flere år hadde nok Litago, pølser osv. til alle barna som deltok. Det var kortreist lagring i kjøleskapet til familien Bråthen, siden huset deres ligger vis a vis Haga Stadion.

Du dømte også litt. Og en morsom historie av flere forteller at Willy (Skogholt) og du dømte en kamp i sammen siste gangen du var dommer.

Kondisen var ikke bra nok på det tidspunktet, så dere dømte på hver deres banehalvdel til stor forundring og glede for spillere og tilskuere.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Som person har du vært godt likt, real og bygde deg opp et stort nettverk likeså privat som i jobbsammenheng.

Vi i Haga IF har mye å takke deg for for. Du har utvist god dugnadsånd, vært en ildsjel og hedersmann med et brunt Haga-hjerte, absolutt et forbilde for andre framover. Idrettslag trenger personer som deg.

Du er og blir dypt savnet, hvil i fred....

Styret i Haga IF