LANG DEBATT: Ønsket om å etablere en bystrand har vært en lang debatt. I dette leserinnlegget ber Borgny Madslangrud politikerne se på saken på nytt.

Bystrand på Årnes

«Vær så snill, kjære politikere, prøv å få gjennomført en «nøye gjennomtenkt reguleringsplan» for området ved elva, det vil styrke Årnes som tilflyttingssted, det vil skape trivsel og tilhørighet for alle uansett alder,» skriver Borgny Madslangrud i dette leserinnlegget.

Det er med stor glede jeg leser i Raumnes 17.oktober at bystrand på Årnes er både påtenkt, skissert og ønsket fra både velforeninger, turlag, politikere og kommuneadministrasjon, til tross for ressursmessige hindringer i å få laget en reguleringsplan for området.

Selv flyttet jeg og ektefelle hit til Årnes fra Innlandet for snart et år siden. Vi hadde lest den helt spesielt innholdsrike lokalavisa Raumnes et år i forkant av flyttingen for å gjøre oss kjent med hva som rører seg i kommunen, vi var optimistiske, gleda oss til å utforske et nytt sted: stiene, sykkelveiene, svømmehallen, kirkene, menighetslivet, sang-og musikklivet, kulturlivet ellers, treningssentre, butikker, restauranter, Årnes sentrum, bakverk fra Bakeriet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Og vi har ikke blitt skuffet. Vi er så glade for at det ble akkurat her vi kunne komme så nære som mulig til barn og barnebarn, og samtidig starte oppbyggingen av nye nettverk og endrede aktivitetsformer. Vi stortrives i Nes!

Som den lidenskapelige bader jeg er har jeg allerede rukket å bade i mange av vannene i omegn og utallige ganger i Glomma. Jeg har «saumfart» elvebredden i gåavstand til sentrum i håp om å finne et godt sted å legge på svøm, men har konkludert med at det finnes ikke, med unntak av private brygger.

Dette har undret meg stort, - her som det er så vakkert, en liten miniby som ligger så nært til den flotte elva som renner forbi.

Jo da: dere har Daskerudstranda, Veslesjøen, Sagstusjøen og mere til, men det er fullt av folk ved Veslesjøen en varm sommerdag, - og det er kun for de av oss som er privilegerte nok til å kunne kjøre, eie en bil eller som kan hive seg på sykkelen.

Det er utfordrende å legge badeparker til et område hvor det er mulig å bade, - det har nok både byene Lillehammer, Hamar, Gjøvik og Fagernes fått merke og sikkert mange med dem. Men de gjør det allikevel, og blir stadig klokere på hvordan de skal unngå flomødeleggelser i framtida.

Så fantastisk å lese om Høieparkens Venner som både har gjennomføringsevne og økonomi til oppbygging av bystrand, lekeplass og nok plass til parkering! Og kunne dere også tenke over muligheten for ei badstu, slik Gjøvik og Hamar og mange andre byer har? Kanskje i samarbeid med DNT, Nes Turlag, Årnes Velforening? Helårsbading er nemlig utrolig sunt for helsa, både fysisk og ikke minst psykisk, - hjernen restartes ved en kald avrivning, - bare spør isbaderne og les forskning. Ei varmestue ville gjøre et isbad så mye lettere å gjennomføre for langt flere.

Vær så snill, kjære politikere, prøv å få gjennomført en «nøye gjennomtenkt reguleringsplan» for området ved elva, det vil styrke Årnes som tilflyttingssted, det vil skape trivsel og tilhørighet for alle uansett alder, - det vil gjøre at flere kjenner seg trygge i vann og det vil øke liv og røre ved at folk søker til sentrum og kombinerer noen timer på stranda med å oppsøke forretninger, kafeer og restauranter.

Badeglad hilsen fra Borgny Madslangrud, ei velvoksen dame som kjemper for en livsglad alderdom her på Årnes