STEMNINGSFULLE LÅTER: Talkin' Groove og Betty Roots er tilbake på scenen i årets festival. De spiller i festivalteltet torsdag. Foto: John Arne Paulsen

Mange lokale musikere gir festivalstemning

Brød & Cirkus-arrangøren satser på underholdning fra mange band med lokal tilknytning.

I årets program finner vi ni band og en enkeltartist med livekonserter. De inntar scenene i Kulturkafeen, festivalteltet og storsalen i kulturhuset i løpet av de tre festivaldagene, for et publikumsantall som tilpasses gjeldende korona-restriksjoner.

Torsdag:

Talkin' Groove

Talkin' Groove byr på stemningsfulle, jazzinfluerte låter. Trommeslager Geir Kehlet er nesbu, og han har med seg Roar Karlsrud - gitarer, Maiken Betty Roots - vokal, Øivind Stenbråten -bass og Linda Løvland - piano. Dette bandet byr på både egenkomponert musikk og coverlåter. De byr på egne, flotte tolkninger av klassikere som for eksempel "Route 66", "Autumn Leaves" og "Fly me to the Moon". Spiller i festivalteltet.

Hot Club me Bærnes

Hot Club me Bærnes betegner seg som "fire nesbuer som spiller gammal jazz". Fire fingernemme nesbuer, legger vi til. En referanse er Django Reinhardt. Kvartetten består av Eirik Blakstad, Marius Dokken Hokstad, Oskar Buvarp og Simen Sjølie. De byr på lekker, spontan og energisk musikk fra tre gitarer og en kontrabass. Spiller i Kulturkafeen.

Fredag:

Christian Meyer med band

Dette bandet byr på en hyllest til Cornelis Vreeswijk, og har spesialisert seg på å spille og synge sanger av denne folkekjære trubaduren, komponisten og poeten. Det blir hele spekteret fra Vreeswijks mest kjente viser til mer ukjente komposisjoner. Her blir det blues, folkemusikk og samba, blant annet. Mellom låtene bys det på en del saftige historier om den fargerike artisten. Vokalist og gitarist Christian Meyer har med seg Anne Margaret Nilsen - vokal/perkusjon, Trygve Beddari - trekkspill/vokal og Tov Ramstad - kontrabass. Spiller i festivalteltet.

Amund Maarud & Lucky Lips

Aamund Maarud kan vel nå regnes som bortimot fast inventar i bandet Lucky Lips. Sjangermessig dreier det seg om country/blues og americana. Amund er bandets frontfigur på scenen sammen med vokalist Malin Pettersen. Les omtale et annet sted i festivalmagasinet. Spiller i storsalen.

LAVMÆLT MUSIKK: Rune Lien trio består av nesbuen Rune Lien selv (til høyre) og eidsvollingene Odd Arne Klungseth og Christine Strid Johansen. De inviterer til konsert i Kulturkafeen fredag. Foto: Pressebilde

Weep - Rune Lien trio

Weep er en akustisk, lavmælt trio fra Eidsvoll og Nes, bestående av Odd Arne Klungseth - gitar og vokal, Rune Lien fra Nes - gitarer og Christine Strid Johansen - vokal. Alle tre har masse erfaring fra band og diverse settinger, sammen og hver for seg, i over 25 år. Blant mange artister de har hentet låter fra nevner vi Eva Cassidy, Eriksen, Little Feat, Emmylou Harris, Glen Campbell, Lionel Richie, Pink og Duffy. Spiller i Kulturkafeen.

Lørdag:

Ole Amundsen

Med en særegen vokal og spillestil blir atmosfæren til å ta og føle på når Ole Amundsen holder konsert. Mange kjenner ham fra kulturlivet i Nes, der han blant annet er sentral i Nes kommunes stab knyttet til fritidsklubbene. På scenen lørdag viser han seg fram som en singer/songwriter med både egne og andre artisters låter på repertoaret. Sjangeren han konsentrerer seg om på denne konserten er akustisk pop. Spiller i festivalteltet.

Ole Amundsen inviterer til en intimkonsert i festivalteltet lørdag. Foto: Pressebilde

Troubadour

Lokale musikere har satt sammen et sterkt band, The Troubadour, som tar publikum med tilbake til musikken som fylte den legandariske klubbscenen The Troubadour i Los Angeles. Her blir det coverlåter fra 70-tallet. Noen av artistene som tidlig i karrieren gjorde seg bemerket på denne klubbscenen var Jackson Browne, Carole King, Linda Ronstadt, James Taylor, Warren Zevon, Bob Seger, Fleetwood Mac, Billy Joel, The Eagles og Elton John. Lørdagens band består av Lars Ihle - keyboards/vokal, Leif Ottesen - gitarer/vokal, Hanne Sørby Husås - vokal, Arne Wang - gitarer/vokal, Nils Johansen - bass/vokal, Per Holm - trommer og Thor Fremmerlid - keyboards. Spiller i storsalen.

HYLLER ELLA: Nes Storband byr på en hyllestkonsert i storsalen lørdag. Foto: Halvor Gudim

Nes storband m/Stina Stenerud

Nes Storband og Stina Stenerud byr på en Ella Fitzgerald-hyllest, en artist med tilnavnet "First Lady of Jazz". Stina er en stor beundrer av Fitzgeralds jazztolkninger, og det vil bli presentert et stort knippe av de store hitene fra den amerikanske artistens innspillinger, som for eksempel "Summertime", "April in Paris" og "I can’t give you anything but love". Nes Storband trenger vel ingen nærmere presentasjon. De gleder seg til å framføre denne store artistens musikk. Spiller i Storsalen.

Gunnar drar til Hønefoss

Bandet Gunnar Drar Til Hønefoss fra Nes ble startet tidlig på 80 tallet med følgende besetning: Tom Storgaard (Johansen) Roy Ove Løken, Øyvind Andreassen og Even S. Bratli. Bjørn Melien var gitarist da Øyvind var i militæret. Så fikk bandet nytt liv for rundt ti år siden, med Johnny Sætre bak trommesettet. Gamle "Gunnar-låter" er frisket opp og ny musikk er også laget. I sommer la de ut låta "Kloden er delvis grønn" på Spotify. I tillegg vil bandet by på sine versjoner av andres hits. Spiller i festivalteltet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hilljacks

Brårud-baserte Hilljacks er sist ut av bandene i årets festival. Dette "urbane bygdebandet" har medlemmer fra Nes og Øvre Romerike og har siden oppstarten i slutten av 2014 klart å markere seg kraftig i det norske og skandinaviske countrymiljøet. Hilljacks har stor forkjærlighet for trad. country og skriver også selv låter i nevnte sjanger. Besetningen er Karina Kvernes - vokal/ kor, Ronny Pettersen - vokal/kor/gitarer, Jon Kristian Halden - trommer/perkusjon, Paul Gannon - kompgitar/kor/munnspill, Morten Schau - bass/kor og Ståle Kvernes - kor/pedalsteel/gitarer/munnspill/mandolin. Spiller i Festivalteltet.