Hvam-elever representerer skolen sin og Beite Gårdsbutikk og Gartneri på Matfestivalen Brød & Cirkus. (Bak fra venstre) Solveig Ording Reierstad, Karen Marie Fallet, Erlend Bjørge Bogstad, Sepideh Fardshahri Zamanian, Rasmus Viktor Miles Nummelin, Maia Nabben Grønvoll, Synne Louise Elverhøi og Ida Marie Monsrud. (Foran fra venstre) Victor Andreas Holmen, Suzanne Katarina Nordli Fjelland, Selma Marie Grasbakken, Elias Drøpping og Thea Glasser.
Hvam-elever representerer skolen sin og Beite Gårdsbutikk og Gartneri på Matfestivalen Brød & Cirkus. (Bak fra venstre) Solveig Ording Reierstad, Karen Marie Fallet, Erlend Bjørge Bogstad, Sepideh Fardshahri Zamanian, Rasmus Viktor Miles Nummelin, Maia Nabben Grønvoll, Synne Louise Elverhøi og Ida Marie Monsrud. (Foran fra venstre) Victor Andreas Holmen, Suzanne Katarina Nordli Fjelland, Selma Marie Grasbakken, Elias Drøpping og Thea Glasser. Foto: John Arne Paulsen

Grønt og søtt fra Hvam

Beite Gårdsbutikk og Gartneri samarbeider med Hvam-elever under årets matfestival.

14 elever i 2. klasse på linja «Dyrekunnskap og energi og miljø» på Hvam videregående skole har forberedt seg til å stå på stand under årets matfestival på Årnes. Dette gjør de i samarbeid med Beite, gårdsbutikken og gartneriet på skolen.

Lærerik prosess

– Elevene skal presentere produkter fra skolen. Denne prosessen er svært nyttig og lærerik, der elevene planlegger sin tilstedeværelse på festivalen, gjennomfører det hele og rydder opp etterpå, sier Sissel Nordlund, lærer og teamleder for natur- og kulturbasert entreprenørskap.

Beite tilbyr flott lokalprodusert mat, kortreist mat, og også spesialiteter fra andre deler av landet.

Hvam videregående skole tilbyr utsøkte grønnsaker. På skolen blir det også produsert ferske varer som egg, forskjellige typer syltetøy og blomster med mer. Kjøttvarer og ost står også på menyen.

Lokale smakebiter

På standen skal elevene blant annet informere om skolens store utvalg av lokale smakebiter.

F.v. Synne Louise Elverhøi, Kristine Østreng (avdelingsleder i Beite-butikken), Sepideh Zamanian og Selma Marie Grasbekken står her med noen produkter som tilbys på årets matfestival.
F.v. Synne Louise Elverhøi, Kristine Østreng (avdelingsleder i Beite-butikken), Sepideh Zamanian og Selma Marie Grasbekken står her med noen produkter som tilbys på årets matfestival. Foto: John Arne Paulsen
Disse tre Hvam-elevene skal presentere «jordens frukter» på stand på Årnes. (Fra venstre) Synne Louise Elverhøi, Maia Nabben Grønvoll og Solveig Ording Reierstad.
Disse tre Hvam-elevene skal presentere «jordens frukter» på stand på Årnes. (Fra venstre) Synne Louise Elverhøi, Maia Nabben Grønvoll og Solveig Ording Reierstad. Foto: John Arne Paulsen

– Medvirkningen under matfestivalen gir elevene både praksis og erfaring. Elevene hadde et ønske om å få dette til, noe som er veldig positivt, sier Nordlund.

Næringsseminaret

Hvam videregående skole har også to innlegg på næringsseminaret under festivalen.

– Disse handler om fagfornying, nye læreplaner i videregående skole og bærefaglig utvikling, som er et sentralt tema, sier Nordlund.

Det sistnevnte temaet er basert på FNs bærekraftsmål.

– Bærekraft er så mye mer enn bare klima og miljø. Det er viktig med bevisstgjøring rundt hva bærekraft kan være, fastslår Nordlund.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Beite gårdsbutikk og gartneri tilbyr også lokal kunst og håndverk, i tillegg til husflid av høy kvalitet. På skolen finner man også kafeen «Godt Beite» som kan ta imot inntil 40 personer til bespisning.

Gartneriet selger ett bredt spekter av sommerblomster, stauder, roser, grønnsakplanter, kvalitetsjord og gjødsel. Nå på høsten bugner det av flotte nyhøstede grønnsaker rett fra åkeren.

john@raumnes.no