NYTT NES-BAND PÅ MATFESTIVALEN: Dukes of November består av f.v: Tore Søgård (bass), Olav Mæhlum (keybards og sang), Svein Nordli (gitar og sang), Jane Sollien (sang) og Terje Hoemsnes (trommer). Foto: John Arne Paulsen

Dukes of November med debutkonsert

Nes-bandet Dukes of November får sin offentlige debut under Matfestivalen Brød & Cirkus.

Dukes of November hadde sin første øving sammen for rundt to år siden, og de fant raskt tonen. Men de har ikke spilt ute offentlig ennå på grunn av pandemien og restriksjonene knyttet til den. Nå er endelig tiden inne, og lørdag under Matfestivalen entrer de scenen på Årnes.

– Koronaen bød på utfordringer for alle band, men nå er alle sluser åpnet igjen. Vi gleder oss veldig til å framføre det vi har øvd inn sammen, sier Olav Mæhlum, keyboardist i bandet.

Dukes of November har brukt de siste ukene til å terpe på detaljer. De føler seg klare til vise hva de står for.

Alle fra Nes

Medlemmene er fra Nes. Hovedvokalisten heter Jane Sollien og er fra Auli. Hun har tidligere sunget i Janes Attraction og Tweeter, der hun fortsatt er med i besetningen.

– Jane var arbeidskollega med trommisen vår, Terje, og så endte det med at hun begynte å synge med oss. Hun er en dyktig vokalist som helt klart kan betegnes som vår frontfigur. Det er morsomt å spille med henne, sier Olav, som tidligere spilt i Univers, A-laget, Fønix og Hedgehog med flere.

Svein Nordli spiller gitar og synger. Mange kjenner ham sikkert fra blant annet James Taylor tribute band, The Band band og Univers.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Trommeslager Terje Hoemsnes har tidligere spilt i Fønix, i likhet med bassist Tore Søgård. Sistnevnte har også spilt i Friendship.

– Vi er tre som kommer fra Fønix, som spilte en annen type musikk. Mye av det vi gjør nå er nytt for oss, og vi synes det er både interessant og utfordrende. Det er ikke mange andre band som framfører disse coverlåtene, men det er fin musikk som også er veldig dansbar, sier Olav.

Americana og roots

Nå har de lokale musikerne tatt med sin brede erfaring og sine ferdigheter inn i Dukes of November.

I 2010 dannet kjente amerikanske musikere, blant andre Donald Fagen, Michael McDonald og Boz Scaggs, supergruppa The Dukes of September. Tidlig lørdag kveld kan vi oppleve den lokale «nesten-navnebroren» Dukes of November på festivalscenen i Årnes sentrum.

– Selv om vi ha ganske likt navn, så spiller vi ikke akkurat den samme musikken som dem. Musikken vår faller mer inn under fanene americana og roots, sier Mæhlum.

Nes-bandet framfører låter av blant andre Beth Hart, Randy Newman, Maren Morris og Joan Osborne.

Artikkelen fortsetter under annonsen.