SKUESPILLER: Viola Othilie Tømte står på scenen i Asker med forestillingen "Hjertebarn – koste hva det koste vil". Foto: Mathilde Nicoline Bergersen

Viola på scenen i Asker

Viola Othilie Tømte står på scenen i forestillingen «Hjertebarn – Koste hva det koste vil!».

Kise tekst og teater står bak forestillingen som handler om teatergruppen DEKST, som setter opp sin aller første produksjon sammen. Men scenografien er en katastrofe, manuset er syltynt og ensemblet slår sprekker.

I en pressemelding opplyser Morten Andreas Kise, ansvarlig for manus og regi, at forestillingen handler om regissøren Rebecca Borgestad og hennes teatergruppe som prøver å sette opp sitt aller første teaterstykke sammen.

– Men ensemblet slår sprekker, scenografien er en katastrofe og selve teaterstykket er dørgende kjedelig, sier Kise om forestillingen.

Viola fra Hvam i Nes spiller Rebecca.

Kamp mot seg selv

– Teater er sjelsatt og det viktigste arbeidsverktøyet er en selv. Hva når det ikke kan brukes mer? Kan vilje og sjel slå alt, skriver Kise i pressemeldingen.

Han forklarer at publikum vil få et innblikk i en teatergruppes kamp mot utfordringer og seg selv for å nå det store målet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Forestillingen er en del av Asker Kulturfestival og skal spilles i Asker kulturhus 21. mai. Forestillingen er gratis.

Feirer gjenåpningen

– I den anledning kjører vi kampanjen #GRATISTEATER på sosiale mediene, Facebook og Instagram, for å gjøre dette til en event der vi feirer at teaterlivet er tilbake fra pandemien. Målet er å fylle salen med til sammen 1000 teaterglade publikummere for å omfavne teatersjangeren, sier Kise.