Vil noen savne Edward?

Eivind Larssen: Ingen savner Edward Niema

Sommeren er tiden for å kose seg med gode bøker. Biblioteket i Nes gir deg sine beste lesetips gjennom hele sommeren! Alle tipsene fra biblioteket finner du her: https://www.raumnes.no/dagens-anbefaling/. Det kommer nye anbefalinger gjennom hele sommeren.

Edward bor i Warszawa - i en leilighet som tidligere hadde vært fylt av lyder. Lyden av dusjing tidlig om morgenen, lyden av subbende tøfler over slitt tregulv, lystig nynning og innimellom spørsmål som «Du – vi skulle ikke funnet på noe i helgen da?» eller «Du, hvor syns du vi skal dra i ferien?»

Nå er alle disse lydene borte – ingen lyder fra stua, badet eller fra gangen. Heller ikke på soverommet var det noen lyder lengre. «Så det er slik det er, til og med lydene forsvinner.» Da kona bæres ut av pleierne roper hun hysterisk «Under sofaen, Edward! Under sofaen!» og han kikket selvsagt godt etter- men fant ikke noe. Han slo seg til ro med at hun sikkert hadde blitt sprø på grunn av sjukdommen. Edward oppsøker så presten for å ta hånd om begravelsen til kona, men der viser det seg at noen andre allerede har både betalt og ordnet opp både i forhold til kiste og begravelsesbyrå. Det var ubegripelig ettersom det ikke fantes annen nær familie.

I kirken treffer han Arek, organisten, som han skal få mye med å gjøre etter hvert. For det dukker stadig opp merkelige hendelser – og det viser seg at kona har levd et dobbeltliv som får store konsekvenser for Edward.

Boka er full av humor og spenning – og det er en skikkelig pageturner – på grensen til krim. Og selv om boka heter «Ingen savner Edward Niema» – så vil leseren nok gjøre det når siste side er lest. Både han, Arek og fjellgorillaen Mattis.