Louis Jacoby spiller på matfestivalen.

Variert tilbud av musikk og underholdning

Matfestivalen Brød & Cirkus tilbyr en rekke konserter og annen underholdning, og en rekke av aktivitetene er gratis.

Du kan få med deg alt fra korpsmusikk til rock når det gjelder musikk. Det handler med andre ord ikke bare om brød, men også om sirkus på Matfestivalen Brød & Cirkus.

I tre dager blir det aktiviteter i bygdesenteret, og kulturinnslagene finner du på ulike plasser. En del av tilbudene kan du se i Trekanten Park, det gjelder særlig korpsene som skal spille.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I tillegg skjer det mye på festivalscenen, det er arrangement i Kulturkafeen og i storsalen. I tillegg er det en utstilling om mikroliv i Galleriet.

Blåses i gang

Det er et prosjektkorps fra Nes kulturskole som drar det hele i gang. Åpningsnummeret er fire stolte messingblåsere som spiller fra to tak i sentrum, slik de gjorde det i fjor, før ordfører Grete Sjøli og landbrukslagsleder Jan Stabbetorp offisielt åpner festivalen.

FANFARE: Det blir fanfare på matfestivalen i år også.

Deretter skal Nes Blås- og Slagverksensemble spille i Trekanten Park. Ensemblet er et prosjektkorps for blåsere og slagverkere med barn, unge og ungdommer fra hele Nes. Deretter skal Nes Skolekorps bidra med underholdning.

Innimellom der starter også aktivitetene i festivalteltet der lokale Mathias Norum skal spille. Norum kommer med sitt debutalbum i løpet av høsten

Daylight

Det blir mer lokalt når Daylight inntar scenen. Daylight er en duo bestående av Benedicte Hjelle Andersen på vokal og Herman Bålerud Haugen på gitar. Daylight skriver og lager musikk i landskaper som pop og country.

LOKAL: Mathias Norum skal spille på matfestivalen.

Kvelden kan avsluttes på Kulturkafeen som lokker med kulturpub med live-musikk. «Under Cover» skal spille, og det blir coverlåter av artiser som The Band, Neil Young, Jayhawks og Eagles, for å nevne noen. Bandet skal også spille på Kulturkafeen litt senere på kvelden.

Buskishumor

Tidlig på ettermiddagen fredag blir det buskishumor i festivalteltet. Det sørger trioen Nils, Lars & Øyvind for.

Når trioen er ferdig, skal Louis Jacoby innta festivalscenen. Trubaduren og kåsøren Louis Jacoby er kjent for sine viser om unger, skjærgård, kjærlighet – og om ølet. Kåseriene hans handler om våre daglige sysler, og folk ler så de griner når Jacoby tar publikum med inn i hans verden, heter det i omtalen av denne konserten.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Louis er vinner av Prøysenprisen og kåret til offisiell Ølhund.

Joni Mitchell

Guro Vikingstad tar for seg Joni Mitchells låtskatter, og tolker disse sammen med band fredag ettermiddag. Mitchell er en verdenskjent låtskriver, sanger, musiker og kunstner. Hun startet å spille musikk i tenårene og ble fort en viktig artist innen folkrock bevegelsen på 1960-tallet i USA. Joni Mitchell har skrevet utallige låter og gitt ut hele 19 album i flere sjangre som pop, rock, folk og jazz.

KOMMER: Nes Storband med Stina Stenerud blir å høre i storsalen i nes kulturhus under matfestivalen.

Også fredageskvelden kan avslutter på kulturpub på Kulturkafeen, der Rudeez gir en konsert. Ruudez ligger i pop-rock landskapet med inspirasjon fra både country og blues. De har nettopp sluppet sitt debutalbum «That part of your Life» og gjør sin første konsert under matfestivalen Brød & Cirkus.

Lokal DJ

På festivalscenen kan du oppleve MUMRIK, som er lokale Marius Ihle. MUMRIK har opparbeidet seg et solid renomé som DJ i Oslo’s subkultur. For første gang på Årnes vil dere få oppleve samme musikk som på Burning Man, Fusion og Tomorrowland! Musikken er organisk, rytmisk og får alltid folk til å smile.

HAGLE TIL BRØD & CIRKUS: Den populære country-rapduoen kommer til Årnes.

På lørdag blir det også mye, ikke minst for de litt yngre. Nes Janitsjar skal spille, showet «Plutselig sirkus» spilles, det blir også «Sølvkongenes gåte», en forsmak på den kommende forestillingen, det blir Panta Rei - dans i parken, storband-konsert med Stina Stenerud, sirkusskole, Ung kultur fra kulturskolen og Dukes of November-konsert før det blir kulturpub, Hagle-konsert og avslutning med Heigh Chief, et Oslo-basert rockeband.

Noen av konsertene krever billett, se nærmere i festivalprogrammet.