KLARE FOR UTSTILLING: Victoria Mathisbråten, Camilla Matheis og Ellen Kleve Sigvartsen i forebyggende team, Maria Rosland Waage og Aiden Henriette Janson gleder seg til utstillingsåpning tirsdag. Foto: Lisbet Bekkeli Amundsen

Ungdommen inntar galleriet

Over 20 ungdommer tar over galleriet i Nes kulturhus i fem dager med utstillingen ut|rop|tegn.

Veggene i galleriet skal fylles med fotografier, digitale tegninger, akvareller, malerier og tekster. Dette er andre gang utstillingen gjennomføres, og håpet er at utstillingen skal bli et årlig arrangement der ungdommen får uttrykke seg i form av bilder og tekst.

Ung i Nes

«Kom og få med deg hva de har å si», oppfordrer Nes kommune ved avdeling integrering, fritid og frivillighet, som er ansvarlig for utstillingen.

– Det startet med en utstilling i fjor, og i år har vi med mange flere utstillere. I FRAM har vi tatt en del bilder, malt og tegnet litt, og det hele startet med en idé om å stille ut det ungdommene hadde laget, sier Camilla Matheis i forebyggende team i Nes kommune.

– Det er så mange dyktige ungdommer som uttrykker seg på ulike måter som vi møter både på fritidsklubbene, på skolene og gjennom andre tilbud. I år har vi igjen med oss elever ved medie og kommunikasjon ved Hvam videregående skole, fortsetter Matheis.

Tema for utstillingen er ung i Nes, og ordfører i barn og unges kommunestyre (BUK), Aminda Luna Aase, vil stå for åpningen.

– Jeg har tatt en del bilder de seinere årene, og det er mest dyr og natur. Det blir moro å få vist dem fram, sier Maria Rosland Waage.

Gir lyd til unge stemmer

Nes kulturhus skriver dette om utstillingen som åpner tirsdag kveld: Ungdommer fra ulike grupper og med ulik bakgrunn får ta over galleriet i Nes kulturhus i fem dager gjennom utstillingen «ut|rop|tegn». Vi ønsker å gi lyd til unge stemmer og rom for det de formidler fra hverdagen sin. Hva er de opptatt av? Hvordan opplever de å være ung i Nes i dag? Og hva vil de vise oss? Det er ungdommenes tur til å uttrykke seg og vår tid til å lytte.