Teatergruppa med Shakespeares Macbeth i en ny og moderne drakt
Macbeth er er et av Shakespeares mest kjente verk. I helgen kan du oppleve dette med unge, lokale skuespillere i Nes kulturhus.
Årnes
Og det er absolutt ingen liten oppgave Teatergruppa har kastet seg på. Trolig har svært få av disse unge amatørskuespillerne vært borti Shakespeare tidligere, og det blir en helt ny måte og tenke på, med en annen språkform for skuespillerne.
Artikkelen fortsetter under annonsen.
Moderne versjon
Nå er forestillingen betydelig modernisert, og man får raskt tanker om forbudstiden i USA på 1920-tallet når man ser forestillingen. Men det er altså flere hundre år siden stykket ble skrevet.
- Vi spiller Macbeth i anledning av at det i år er 400 år siden Shakespeare døde, sier regissør Steinar Olberg i sitt forord i programmet. William Shakespeare levde fra 1564 i England, og døde 23. april 1616 samme sted.
Dum Dum Boys
Regissøren har i tillegg brukt tre av Dum Dum Boys> låter. Forestillingen starter og slutter med «Splitter Pine».>
- Så la deg fascinere av de horrible handlingene dere får se, og vokt dem for Macbeth. For «blod krever blod», skriver regissøren i programmet.
Macbeth er tragisk skuespill, skrevet i 1606. Historien er lagt til Skotland og rundt slottet Cawdor.
Skotsk seier
Etter et slag mellom Skottland og Norge/Irland, som ga skotsk seier, ble generalen Macbeth utnevnt som «Jarl av Cawdor» for sin tapre innsats under krigen.
Tidligere på dagen hadde Macbeth og hans venn Banquo møtt tre hekser som fortalte tre spådommer om Macbeths framtid.
Han fortalte om spådommene til sin kone, Lady Macbeth, som ble maktsyk og manipulerte Macbeth til å oppfylle spådommene.
Artikkelen fortsetter under annonsen.
Glede og frustrasjon
Raumnes overvar generalprøven torsdag. Premieren var fredag kveld, mens det blir spilt forestilling lørdag og søndag. Det var fortsatt ikke alt som fløt slik det skal på generalprøven, men vi regner med at de unge, men likevel rutinerte, skuespillerne får orden på dette til de ordinære forestillingene.
- Forestillingen er et resultat av glede, frustrasjon, kreativitet, hardt arbeid og mye moro fra en gruppe eksepsjonelle mennesker, skriver Olberg i forordet. han peker på at dette er et kunstnerisk prosjekt hvor hver enkelt skuespiller, scenearbeider, ungdom og forelder har spilt en viktig folle for å realisere forestillingen.
Vi spiller Macbeth i anledning av at det i år er 400 år siden Shakespeare døde.
Steinar Olberg, regissør