Lørdag skal Susan Delbekk Johansen holde sin første solokonsert hjemme i Nes, og inviterer nesbuene til konsert i Kulturkafeen.
Lørdag skal Susan Delbekk Johansen holde sin første solokonsert hjemme i Nes, og inviterer nesbuene til konsert i Kulturkafeen. Foto: Tommy Simon Norum

Susan (24) har sunget så lenge hun kan huske

Susan Delbekk Johansen (24) husker at hun lagde sang til Tetris-melodien. I dag jobber hun som showartist og har utdannelse fra Musikkteaterhøyskolen. Lørdag inviterer hun til konsert i hjembygda.

– Jeg har alltid sunget så lenge jeg kan huske, og jeg husker at jeg lagde sang til Tetris-melodien, sier Susan Delbekk Johansen, som nå er bosatt på Fjellfoten etter å ha bodd flere år i Skogbygda.

I 2017 fullførte hun utdannelsen ved Musikkteaterhøyskolen i Oslo, og målet er å leve av musikken.

– Jeg gikk idrettslinja på Hvam, og etter veiledning ble det Folkehøyskole i Sandefjord og deretter Musikkteaterhøyskolen, forteller Susan, som også har sju år bak seg i barnegruppa / ungdomsgruppa til Nes Revy- og Amatørteater.

Showartist

I dag jobber Susan som showartist for Sunwing, og i april går turen nedover til Cala Bona i Mallorca der hun skal jobbe fram til oktober.

– Nå skal jeg være fast på et sted. Det blir show fem kvelder i uka i tillegg til barneunderholdning, forteller Susan, som tidligere har hatt jobber på forskjellige destinasjoner.

Konsert i kulturkafeen

Førstkommende lørdag inviterer Susan til konsert i hjembygda. Da skal hun synge for hatten i Kulturkafeen.

– Det er min første solokonsert i Nes, og jeg fikk en henvendelse fra kulturhussjef Ola André Olsen, forteller hun, og legger til at konserten kommer til å inneholde noe for alle.

– Det blir mest musikal-låter, men også noen jazz- og poplåter. Det kommer til å bli noen låter man har hørt før, men i tillegg finnes det så ekstremt mye som folk ikke har hørt, sier Susan.

Hun har også med seg ei låt fra en eldre norsk musikal, og konserten kommer til å vare en liten time.

– Jeg håper at folk vil bli mer kjent med meg, og jeg er veldig spent på om det kommer noen. I tillegg til venner og bekjente håper jeg at det også kommer noen jeg ikke kjenner, sier Susan.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Med seg har hun Carl Fredrik Falkenberg på piano.

– Carl Fredrik er vanvittig dyktig og var kapellmester under hovedproduksjonen vår «Into The Woods» på Musikkteaterhøyskolen, forteller Susan.

Audition i Tyskland

Målet framover er fortsette å leve av musikken.

– Jeg må ikke ha de store jobbene, men har mål om å få delta på en av de store musikalene i Tyskland. Jeg har fått flere invitasjoner og har deltatt på flere auditions, forteller Susan.

Selv kan hun høre på det meste av musikk.

– Melodien kan fange meg, og jeg hører på alt fra Inge Bremnes til musikaler, jazz og pop, forteller Susan, som gleder seg til å synge for nesbuene i Kulturkafeen førstkommende lørdag.