Spenning på havets dyp i ny tegneserie for barn

Sandnes, Hans Jørgen: «Krypto: Ned i dypet»

Sommeren er tiden for å kose seg med gode bøker. Biblioteket i Nes gir deg sine beste lesetips gjennom hele sommeren! Alle tipsene fra biblioteket finner du her: https://www.raumnes.no/dagens-anbefaling/. Det kommer nye anbefalinger gjennom hele sommeren.

Hans Jørgen Sandnes er kjent som tegneren bak Detektivbyrå nr 2, skrevet av Jørn Lier Horst. I tegneserieromanen Krypto står Sandnes selv for teksten i tillegg til tegningene. Tittelen Krypto henviser til kryptozoologi som er læren om mytologiske dyr, ukjente dyr og/eller utdødde dyr, som man antar eksisterer eller har eksistert, selv om det ikke finnes tradisjonelle bevis. Med tanke på at vi mennesker veit mye mindre om hva som befinner seg på havets dyp enn i det ytre rom, er det ikke usannsynlig at det finnes flere ukjent, til dels store og skummelt utseende skapninger, i havet.

Ophelia er veldig interessert i havet og alt som lever der. Hun har akkurat flyttet til et nytt sted og en kveld ser hun noe merkelig i vannet nedenfor huset. Hun har blitt god venn med en gammel fisker som deler Ophelias interesse og sammen legger de ut i nattemørket på oppdagelsesferd. Men det er også andre som er interessert i denne mystiske skapningen på havets dyp. Og har denne skapningen noe å gjøre med gutten som forsvant etter en badetur? Dette er første bok i en serie og heldigvis kommer neste bok allerede i oktober! Der noen tegneserier kan virke litt kaotiske med mange ulike snakkebobler og detaljer, framstår denne som oversiktlig, rein og innbydende. Handlingen er lett å følge og historien er spennende. I ventetiden på neste boka, kan man lære å tegne Ophelia eller sjømonstre på kryptoseriens nettside. Sandnes har også laget flere andre digitale tegnekurs. Forhåpentligvis vil denne boka pirre interessen for alle slags skapninger i sjøer og hav. Krypto er i et vanlig lite bokformat, men er bygget opp som en klassisk tegneserie med fargede tegninger og snakkebobler. Boka passer barn fra 8 år.

Illustratør Hans Jørgen Sandnes. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: Berit Roald

Det har også kommet en annen tegneserie for barn om kryptozoologi i år. Den franske serien Nikoline, der første bok Kryptozoologi for begynnere er ute på norsk. I denne fantasifulle tegneserien har Nikoline fått plass på et kurs med en berømt kryptozoolog og magi står på timeplanen.