Spennende sommerbok!

Emma Rous: Barnepiken

Sommeren er tiden for å kose seg med gode bøker. Biblioteket i Nes gir deg sine beste lesetips gjennom hele sommeren! Alle tipsene fra biblioteket finner du her: https://www.raumnes.no/dagens-anbefaling/. Det kommer nye anbefalinger gjennom hele sommeren.

Hva skjedde egentlig den dagen tvillingene Seraphine og Danny ble født på herskapshuset Summerbourne? Da moren deres hoppet i døden og den eldre brorens barnepike dro sin vei? Hvorfor føler Seraphine at hun ikke hører til der? Og hvorfor prøver noen å stoppe henne da hun forsøker å finne ut sannheten?

Barnepiken av Emma Rous er en spennende sommerbok. Etter farens ulykke, står de tre søskenene igjen uten foreldre. Da de rydder i saker etter faren finner Seraphine et fotografi av foreldrene sammen med èn baby. Siden moren døde samme dag som de ble født, må det være tatt tidligere den dagen. Det store spørsmålet er hvorfor bare èn tvilling er med på bildet. De har aldri hatt noen bilder av den første babytiden, grunnet tragedien som skjedde. Hvorfor har dette ene bildet vært bortgjemt i en skuff? Seraphine har et sterkt behov for å finne ut av dette. Hun har alltid følt seg annerledes og litt utenfor. I landsbyen har tvillingene blitt kalt kalt både «trollunger» og «byttinger». Men da hun snakker med mormoren om alt dette, viser hun ingen forståelse, og hun avfeier Seraphines bekymringer tvert. Hun får heller ingen støtte fra brødrene sine, som har nok med å sørge over faren. Det viser seg også raske at de undersøkelsene hun gjør skaper frykt hos noen, og etter flere anonyme trusler begynner hun å frykte for livet. Barnepiken er en spennende og underholdende bok om mørke familiehemmeligheter. Men det beste er, at den også har en sjokkerende og overraskende slutt!