Siste nytt: lærerne skulker skolen!

Ulf-Arvid Mejlænder: Sannhetsstøv TYPE 1

Sommeren er tiden for å kose seg med gode bøker. Biblioteket i Nes gir deg sine beste lesetips gjennom hele sommeren! Alle tipsene fra biblioteket finner du her: https://www.raumnes.no/dagens-anbefaling/. Det kommer nye anbefalinger gjennom hele sommeren.

Vi vil heller leke enn å være lærere, sier de. Hvorfor skal barna ha all moroa?

Tenk om du alltid måtte snakke sant, ikke pynte på det du sier. Som at dronningens hatter er stygge eller at ordføreren er en dust og tantes kaker smaker papp. Eller at du er forelsket i noen og bare sier det rett ut. Da kan det skje mye rart.

Myggen og Nico spiller fotball på den ubebygde tomta ved skogen. Nico får til drømmetreffet og ballen forsvinner langt av sted i retning skogen, over den tette hekken som ligger i skogkanten. Gutta må til slutt krype gjennom en trang åpning i hekken for å finne ballen og da gjør de en uventet oppdagelse. På plenen omkranset av hekk ligger et hus, de har aldri sett et slikt hus før. Det durer og har ingen dører. En ganske sprø professor bor i huset og lager alle slags oppfinnelser. Blant annet sannhetsstøv TYPE 1. Myggen stjeler en liten pose av stoffet og dagen etter tester de pulveret på mammas nye teite kjæreste. Når Petter Ellingsen sover på sofaen med munnen på vidt gap, slipper Myggen litt pulver ned i munnen hans. Skal si det virker. Nå får familien virkelig se hvordan Petter Ellingsen er. Han oppfører seg helt merkelig og kjefter for at det ikke er biff til middag og klager på alt. Da klikker mamma og ber han komme seg ut på flekken. Pulveret funker!

Nico og Myggen får mange muligheter til å bruke sannhetsstøv TYPE1. Og resultatene lar ikke vente på seg. Her får vi servert en uspiselig og slem skolekjøkkenlærer som er drittlei barn, en kassadame som heller vil synge en slå inn varer og en ordfører som kjeder seg grusomt i jobben. Som om ikke det er nok venter man besøk av dronningen for å åpne den nye skolen. Her brygger det opp til trøbbel.

Sannhetsstøv TYPE1 er morsom og spennende for både små og store. Boka egner seg godt som høylesningsbok. Boka er illustrert. God fornøyelse.