BLE NESMESTER: Mikael Lindsjö ble Nesmester i potetskrelling 2023, og hadde tatt med seg egen skreller til mesterskapet.

Seieren gikk til söta bror: Mikael ble Nesmester i potetskrelling

Med kokkejakke og egen potetskreller var det ingen som klarte å hamle opp med Mikael Lindsjö. Lørdag ble han Nesmester i potetskrelling.

– Da er tiden ute, slutt og skrell, sa Susann Heiberg, som sammen med Eli Anne Nyerrød Kvarme fra Bygdekvinnelaget arrangerte Nesmesterskapet i potetskrelling under Brød & Cirkus.

Etter innledende runder sto det igjen fem finalister som skulle skrelle om den prestisjetunge tittelen, og finalen gikk foran publikum i Trekanten park lørdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi har hatt i underkant av hundre deltakere, og rundt 40 bare i dag. Selvfølgelig er det premier, men konkurransen er mest for prestisje, forteller Heiberg.

ARRANGØRER: Eli Anne Nyerrød Kvarme og Susann Heiberg fra Bygdekvinnelaget var arrangører for Nesmesterskapet i potetskrelling.

Potetene var sponset av Anders Nordlund, og de mest dedikerte konkurrentene hadde med seg egne potetskrellere. I tillegg hadde Bygdekvinnelaget sørget for flere typer potetskrellere til utlån.

– Det har vært veldig mye folk fra unge til voksne. Det er moro at potetskrelling skaper så mye konkurranseinstinkt, sier Heiberg.

VELG RIKTIG SKRELLER: Bygdekvinnelaget stilte med et godt utvalg i potetskrellere, selv om mange hadde med sin egen potetskreller.

Finalelaget

Da startskuddet gikk for finalen var det Nataniel Hvitsten, Asle Faannessen, Marco Meneghin, Bjarni Gunnarsson og Mikael Lindsjø som sto igjen. Alle deltakerne var gode på å skrelle, og de ferdige potetene skulle legges i ei bøtte og senere veies opp. Den som fikk mest ferdigskrelt potet var vinneren og ble dermed Nesmester. Det er verdt å nevne at tittelforsvarer Ane Grøndahl i år var forhindret fra å delta.

Les også
Nå kan du slå nesmesteren i potetskrelling: – Det handler om å ikke miste hodet
SKARP KONSENTRASJON: I potetskrelle-konkurranse gjelder det å ha skarpt verktøy og skarp konsentrasjon. Fra venstre: Nataniel Hvitsten, Asle Faannessen, Marco Meneghin og Bjarni Gunnarsson.

Ble svensk mester

Da tiden var ute så det meget jevnt ut, men ved oppveiing var det ingen tvil.

– Michael er vinneren med 812 gram, foran Bjarni med 661 gram, sa Heiberg, som dermed kunne fordele premiene.

Asle havnet på 3. plass med 650 gram, Marco på fjerdeplass med 570 gram, og Nathaniel på femteplass med 552 gram skrelte poteter.

Den nye Nesmesteren var godt fornøyd med å dra i land seieren, og ekstra fornøyd med at seieren gikk til Sverige.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– I utgangspunktet var jeg egentlig ikke kvalifisert til finalen, men de foran meg på lista møtte ikke opp, forteller Mikael.

VANT: Mikael Lindsjö kunne slippe jubelen løs da han ble utropt som Nesmester i potetskrelling.

Han sto på stand for Nannestad vgs like ved standen til Bygdekvinnelaget, og ble oppfordret av en kollega til å delta. Mikael var godt forberedt og hadde tatt med seg sin egen potetskreller. Han jublet og holdt hendene i været etter at seieren ble kunngjort. Som Nesmester får han også deltakelse i norgesmesterskapet i potetskrelling, som i år skal avholdes i Løten.

– Jeg skal delta på NM om det ikke er for langt unna, sier Mikael, bygdas raskeste potetskreller med god margin.