SAMLET IGJEN: Fra venstre; Tonje Tranum, Kjersti Iversen, Kai Iversen, Ola Tranum, Vegar Johansen og Turid Johansen. Foto: Erik Røseid

SE VIDEO: Våknet fra korona-dvalen med sol og jazz

Vegalangs: Bygdefestivalen Vegalangs Gardimellom gikk av stabelen på Rolstad Gård lørdag.

I løpet av lørdagen kunne nesbuer trekke ut og nyte sommersol, jazz, ovnsstekt pizza og ikke minst sosialt selskap. Etter at Folkehelseinstituttet (FHI) har sluppet opp på noen av koronatiltakene får nesbuene møtes igjen. Med tilstrekkelig smittevernhensyn har Rolstad Gård kunne arrangere konsert med servering.

Venneparene fra Fenstad tok sykkelen til Rolstad Gård hvor de vanligvis kjøper juletre, men denne gangen var det godt selskap og god mat som fristet.

– Det er fint å få kommet seg litt ut igjen, det sosiale er veldig viktig og det er fint å møtes i en sånn sosial setting, sier Ola.

– Hvor går årets ferie?

– FENSTAD! Vi har ikke lagt noen andre planer i år enn å henge opp hengekøya, satse på sol og ta det helt med ro, ler Kai.

Ola forteller at de har planlagt å se litt av Norge om det blir hotell- eller teltovernatting tar de det kommer.

Bord, stoler og benker var satt fram til de besøkende, i baren serverte de forfriskninger og i bakerovnen på låven sto pizzaen klar.

– Det er koselig å støtte opp under noe lokalt, og det passet så bra med knallvær, sier Tonje.

– Musikken er veldig fin, den setter stemmingen og gjør det ekstra hyggelig å sitte sammen å prate. Det er nesten litt som Neste sommer-musikk.

350 GRADER: Willy Hansen som står bak Nesbrødet følger med på pizzaen og tar den ut når den er helt perfekt. Foto: Erik Røseid

Pizzaovnen

Willy Hansen har fyrt opp den vedfyrte bakerovnen på låven til ca. 350 grader. Han flytter på vedkubbene for å få minst mulig aske og os, med en pizzaspade snur han på en av et titalls pizzaer som fortløpende serveres til gjestene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det er viktig at bunnen blir crispy og deilig, og ikke deigete sier kokken. Mens han baker uten deigen forteller han hvor viktig de små detaljene er for å lage god pizza.

– Varmen er viktig, høy varme gjør at pizzaen får det deilige bunnen og best smak. Tomatsaus, hvitløksblanding og ost er alt som skal til, sier Hansen i det han snur pizzaen.

TRAVELT: Ann Kristin Rolstad og Willy Hansen sjonglerer pizzabaking og servering til gjestene. Foto: Erik Røseid

– Her er verdens beste pizzabaker, utbryter Ann Kristin Rolstad i det hun går inn for å hente rykende ferske Margheritaene.

TRIO: Fra venstre; Eirik Blakstad, Oskar Rolstad og Marius Dokken tar jazz-utfordringen på mesterlig vis. Foto: Erik Røseid

Jazztrioen

Eirik Blakstad, Oskar Rolstad og Marius Dokken tok med hver sin gitar og stol, og satte prikken over i-en på gårdsarrangementet.

– Vi spiller alltid når det er noe her, forrige helg flyttet vi inn i låven og spilte for en liten gruppe. Vi gleder oss til å spille mer utover sommeren, sier Rolstad.

Artistene som til vanlig spiller i Oh Yeah Tiger forteller at Hot Club de Bearnaise har blitt et sideprosjekt hvor de kan gjøre noe litt annet og eksperimentere.

Vil dere si at det er et koseprosjekt?

– Ja, et vanskelig koseprosjekt sier Blakstad. Jazz er ikke enkelt og guttene forteller at der er en krevende sjanger, men at de liker utfordringene. Mye av jazzen tar de med til rockegruppa Oh Yeah Tiger.

– Vi er glade for å kunne komme ut og få spilt litt igjen, med Oh Yeah Tiger har noen konserter blitt avlyst på grunn av pandemien, forteller Dokken.

Vegalangs fortsetter

Fra denne helgen og til og med siste helgen i juni vil flere gårder holde åpnet. Blant annet Rånås gård, Hofseth Søndre, Boddingfjell og ikke minst Gamle Hvam.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

SOLFYLT: Fra paviljongen underholder de tre lokale musikerne gårdsgjestene. Foto: Erik Røseid
GRØNT: Willy Hansen topper pizzabestillingen med ruccolasalat. Foto: Erik Røseid
SAMSTEMT: Publikum fikk høre flere jazzinnslag på Rolstad Gård. Foto: Erik Røseid