POPULÆR TV-DUO: Samuel Massie ønsker at bestefar Arne Ulvolden skal ha noe å leve for, og sammen har de vært på flere eventyr for å oppfylle bestefars drømmer. Neste uke besøker de Nes bibliotek. Foto: Pressefoto

Samuel forteller om å oppfylle drømmer sammen med bestefar

Til Nes bibliotek kommer Samuel og bestefar, som kjent fra TV. De skal snakke om det spesielle vennskapet, og kanskje inspirere flere til å utvikle gode vennskap på tvers av generasjonene.

– Vi synes alle at besteforeldre er gull verdt. Kvelden skal ikke bare handle om besteforeldre, men også om viktige voksenpersoner, sier Ida Eliseussen, SLT-koordinator i Nes kommune, som sammen med biblioteksjefen og folkehelsekoordinatoren, torsdag 1. oktober, inviterer til foredraget «Besteforeldre er gull verdt» i Nes bibliotek.

– Vi ønsker å hylle besteforeldrene som har en viktig rolle. Det er viktig å ha trygge og ekte voksne, sier Monica Skybakmoen, biblioteksjef.

Samuel og bestefar

TV-serien «Samuel og bestefar» handler om Samuel Massie (27), som sammen med sin 84 år gamle bestefar Arne Ulvolden har dratt på flere unike eventyr rundt om i verden. Samuel har i flere intervjuer uttalt at målet er at hans kreftsyke bestefar skal ha noe å leve for, og at han skal få oppfylt drømmene sine før han dør. De to har krysset Andesfjellene med motorsykkel og sidevogn, besøkt bestefarens store drøm Chile, og i den andre sesongen av den populære TV-serien satte de kursen mot Sydpolen i en gammel bobil. Torsdag, på eldredagen 2020, setter duoen kursen mot Nes.

DRØM I OPPFYLLELSE: Bestefar Arnes drøm var å besøke Chile, og sammen med barnebarnet Samuel kjørte han motorsykkel med sidevogn over Andesfjellene til Chile. Historien utgjorde første sesong av TV-programmet Samuel og bestefar. Foto: Pressefoto

– Samuel og bestefar har masse seere og drar fulle hus. Arrangementet er et fint bidrag til eldredagen, sier Eliseussen, som legger til at de to skal snakke om kunsten å leve.

Samuel Massie var en del av mannskapet på seilbåten Berserk, men da Berserk forsvant i Sørishavet i februar 2011, var Samuel på land i det antarktiske kontinentet sammen med kaptein Jarle Andøy. Året etter i 2012, var Samuel sammen med Andøy tilbake i Antarktis i seilbåten «Nilaya», for å få svar på de ubesvarte spørsmålene rundt forsvinningen av seilbåten Berserk, der de tre resterende på Berserk-mannskapet aldri ble funnet og er antatt omkommet.

Et familiearrangement

Arrangementet i biblioteket er et familiearrangement for både ungdom, voksne og eldre. De tre arrangørene håper at både unge og gamle tar turen, og forteller at de tar gode forholdsregler.

– Smittevernet er høyt, og publikum kan være trygge på at det er ivaretatt, sier folkehelsekoordinator Sommerseth, som forteller at arrangementet er en del av satsingen på folkehelse gjennom hele livsløpet.

– Det er plass til alle og foredraget er et fint alternativ, det er noe annet enn kino og forestillinger, sier Sommerseth.

Folkehelsekoordinatoren forteller at det i Nes er mye aktivitet for de eldre gjennom hele året.

– Det er mye aktivitet på Årnes gamle skole, vi har et aktivt eldreråd og har fokus på hele livsløpet. Det er et mål at unge skal bli friske eldre, sier Sommerseth.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

En møteplass

TA MED BESTEFORELDRENE: I biblioteket 1. oktober kommer TV-duoen Samuel og bestefar for å fortelle om det spesielle vennskapet. Folkehelsekoordinator Berna Marie Sommerseth (f.v.), biblioteksjef Monica Skybakmoen og SLT-koordinator Ida Eliseussen håper at mange unge tar med seg besteforeldrene til biblioteket denne kvelden. Foto: Tommy Simon Norum

Biblioteksjefen forteller at arrangementet også kan bli en møteplass.

– Kanskje er det noen som kunne tenkte seg å være besteforeldre, men som mangler barnebarn eller har dem boende langt unna. Da kan jo foredraget også bli en møteplass. For mange unge er det godt å ikke komme hjem til et tomt hus, sier Skybakmoen, som sammen med Eliseussen understreker at besteforeldre er en stor og viktig ressurs, både for foreldregenerasjonen og for barnebarna.

De tre arrangørene oppfordrer publikum til å hente billettene på forhånd, slik at de kan planlegge hvor mange som kommer.

– Det blir stolplassering, og de i samme familie får sitte sammen. Det er fint om folk henter billettene i forkant slik at vi kan tilrettelegge best mulig, sier Skybakmoen.

Billettprisen er lav, og arrangementet får støtte av tilskuddsmidler for folkehelse og SLT-arbeid.

– Det er en bevisst handling at billettprisen skal være lav, og både ungdomsrådet og eldrerådet har fått noen fribilletter, forteller arrangørene, som håper på godt oppmøte fra alle generasjoner.