Samira og skjellettene

Camilla Kuhn: «Samira og skjellettene»

Sommeren er tiden for å kose seg med gode bøker. Biblioteket i Nes gir deg sine beste lesetips gjennom hele sommeren! Alle tipsene fra biblioteket finner du her: https://www.raumnes.no/dagens-anbefaling/. Det kommer nye anbefalinger gjennom hele sommeren.

Må vi ha skjelett? Det er jo så ekkelt!

På skolen snakker læreren om kroppen og viser fram store bilder. Så sier hun «og inni kroppen har vi skjellet.» Det harde dere kjenner på kroppen er skjelettet. Og tenner, det er skjelettet som titter frem.

Samira nekter, hun har ikke skjelett, ikke Frida heller! Joda sier læreren, alle har skjelett. Samira får nesten røntgenblikk. Plutselig er alle i klassen, også læreren, vandrende skjeletter. Og det er så ekkelt.

Samira klarer ikke å se på de andre når de spiser, maten og drikken faller jo rett gjennom kroppen og ut når det ikke er noe utenpå. Og i gymtimen klarer ikke Samira noe, hun har jo skjelett! Selv bestevennen hennes ser ut som et skjelett, skjelett-Frida.

Samira vil ikke leke, hun vil bare hjem. Og der er skjelettmamma. Samira spør mamma, må vi ha skjelett? Neida sier mamma. Vil du vi skal ta det vekk med en gang? Ja, sier Samira. Og mamma finner fram det som trengs og ber Samira legge seg på kjøkkenbordet så de kan starte.

Samira spør for sikkerhetsskyld om vi klarer oss godt uten skjelett og mamma sier at mange lever fint uten skjelett. Meitemark, snegler og maneter for eksempel. Litt slappe, men det venner du deg til, sier mamma. Så skal hun til å sette i gang.

Da protesterer skjelettet til Samira og løper ut på lekeplassen til skjelett-Frida. Samira roper til Frida at skjelettet hennes har blitt helt koko. Mitt og sier Frida.

Mens de leker blir de seg selv igjen. Dagen etter på skolen sier læreren: og under huden har vi kjøtt, som biff eller kjøttdeig…

Da er det pån igjen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Camilla Kuhn har laget mange lettleste bøker og billedbøker for barn. Hun har en herlig humor og temaer som er gode utgangspunkt for en samtale mellom små og store. Med fine illustrasjoner er det en fornøyelse å lese disse bøkene. De kan brukes både til høytlesning og til de som nettopp har startet å lese.