VIKTIG: Sykehusklovnene gjør en viktig jobb, slår Årnes Rotaryklubb fast, og delte ut 10 000 kroner til organisasjonen mandag. Hanne Buller (midten) mottok pengegaven av Elsa Nysveen (t.v.), president i ÅRK og Karin Valen-Sendstad, programansvarlig.

Rotary støtter Sykehusklovnene

Årnes Rotary støtter det som omtales som «Verdens beste reseptfrie medisin - helt uten bivirkninger».

– Vi ønsker å støtte Sykehusklovnene i deres uvurderlige arbeid, og vil bidra med en økonomisk gave som kan gi litt mer handlingsrom for disse kreative folkene, sier Karin Valen-Sendstad på vegne av den lokale rotaryklubben.

Mandag inviterte klubben til møte i Kulturkafeen, der Hanne Buller fra Sykehusklovnene var gjest og snakket om organisasjonen. Sykehusklovnene ble startet som Helseklovnene på Haukeland sykehus i Bergen i år 2000, og året etter ble det etablert en gruppe på Ullevål sykehus, under dagens navn.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I mer enn 50 land

I 2013 ble Sykehusklovnene medlem av European Federation of Healthcare Clown Organizations, EFHCO, og i dag finnes det sykehusklovnorganisasjoner i mer enn 50 land rundt om i verden.

Sykehusklovnene er en ideell organisasjon/forening med administrasjon i Oslo. I 2021 hadde Sykehusklovnene nærmere 22 500 møter med barn innlagt på sykehus. Over 50 sykehusklovner er tilknyttet organisasjonen, alle profesjonelle skuespillere, trent for arbeid med barn på sykehus.

Mistet støtte

I 2022 mistet Sykehusklovnene Grasrotandelen, en støtte de har hatt siden 2009. Årnes Rotary bidro mandag kveld med 10 000 kroner til organisasjonen.

50 LAND: Sykehusklovnene ble startet i Bergen i 2000, nå er det tilsvarende organisasjoner i mer enn 50 land verden over.

– Klovnene jobber for å minske frykt og dermed bruk av tvang overfor barn i medisinske behandlinger på sykehus. De tilfører enhver kjip og skummel prosedyre litt latter og tøys som tar brodden av det farlige. De samarbeider tett med medisinsk personale, foreldrene og aller viktigst; med barna, slår Valen-Sendstad fast, og legger til at organisasjonen kaller seg selv «Verdens beste reseptfrie medisin – helt uten bivirkninger».