TILBAKE: Romeriksmarkedet er tilbake, og til helgen fylles Kulmoen travbane opp av selgere, kjøpere og skuelystne. Foto: Harald Eigum

Romeriksmarkedet: Tre år siden sist

Lørdag og søndag er det klart for Romeriksmarkedet på Kulmoen travbane. Det er tre år siden sist det ble arrangert marked.

– Vi håper på fullt hus og stormende jubel, sier Geir Martinsen i Romerike Gammelbilklubb, som arrangerer Romeriksmarkedet sammen med Nes Travselskap.

– Jeg tror folk har ventet på dette. Rapporter fra andre, tilsvarende arrangement tyder på at folk er litt sultefôret på slike arrangementer, sier Martinsen.

Les også
Knallstart for ny burger-restaurant

Pandemien har satt en stopper for denne type arrangement, men nå er det altså klart for et godt, gammeldags marked på Kulmoen. Kremmere, kjøpelystne, eiere av gamle biler og andre nysgjerrige gjør seg klar til å ta turen til travbanen i Vormsund.

Bare å møte opp

Romeriksmarkedet startet i sin tid som et lite marked for bilinteresserte, der det ble solgt deler og utstyr til gamle biler. Etter hvert har markedet utviklet seg, og nå selges nær sagt alt på travbanen denne helgen. Det blir alt fra amatører som har ryddet garasjer og loft, eller dødsbo, til mer profesjonelle brukt-selgere.

VETERANER: Det blir garantert en del veterankjøretøy, både to- og firhjulinger, å se i løpet av helgen. Foto: Jan Erik Hæhre

– De som har noe å selge, kan bare møte opp med bil og henger, eller hva de har, betale billetten og får anvist en plass der de kan stå med varene sine, sier Martinsen.

Kommer inn gratis

Tidligere har det strømmet på med publikum, både de som er ute etter noe å kjøpe og de som bare vil se, til Romeriksmarkedet. Arrangørene venter bra besøk også denne gang, spesielt om været blir bra.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Morten hedret med Isbjørnen

– I år som tidligere år er det gratis å komme inn for de med veteranbiler. Disse blir også henvist til en egen parkeringsplass på området, sier Martinsen. Det blir med andre ord også anledning til å se en del gamle, flotte biler på markedet.

To dager

Martinsen forteller videre at Romeriksmarkedet 2022 varer i to dager, lørdag og søndag.

Les også
Brannmannskap advarer om overfylte parkeringsplasser

– Vi håper jo det dukker opp en del selgere med bildeler og annet utstyr til gamle biler. Det var jo slik det startet, det er vår greie, sier Martinsen.

Det blir selvsagt mulig å få kjøpt seg litt å spise og drikke mens man besøker markedet. Det går fram av plakaten til markedet at de starter innslipp av selgere allerede fredag ettermiddag.