BAND-KURS: Terje Maarud (t.v.) og Lars Aas Hansen inviterer til kurs i det å spille i band. Kurset heter Reisen til rockestjerne. Foto: Jan Erik Hæhre

Reisen til rockestjernen

Går du med en liten drøm om å spille i band? Nå starter Lyd & Fryd kurset Reisen til rockestjernen i Skogbygda.

– Dette er læring i samspill, sier Lars Aas Hansen om kurset som starter allerede i uke 9. Hjemme på Åstoppen har han rigget et studio og lokale der unge musikere kan få god lærdom i å spille i band. Kurset starter onsdag i uka etter vinterferien, og skal holde på til slutten av april. Han håper de får til et band eller to som kan spille på Lyd & Fryd Festivalen i Asker i slutten av april.

Spille hverandre gode

Aas Hansen har denne gang med seg Terje Maarud. Han har mange års erfaring fra band og storband. Maarud drar like godt fram Nils Arne Eggens teori om Go'foten, og sier den kan brukes også når det gjelder å spille i band.

– Prinsippet er det samme, det handler om å spille hverandre gode, sier Maarud.

Han er glad for at Aas Hansen inviterte til et samarbeid.

– Jeg er en gammel mann, Lars er en gullgutt. Dette er morsomt, sier Maarud.

Lærte av Terje

Lars forteller imidlertid at det var Terje Maarud som skal ha æren for at han selv ble musiker. Sammen med noen kompiser ville de lære å spille gitar, og startet i det små.

– Så en dag sa disse gutta at de ville starte et band, sier Maarud.

– Uten Terje hadde jeg ikke spilt i dag, sier Lars. Og rundt disse tuslet det to smågutter som også ville spille, Terjes sønner Amund og Henrik. De trenger ingen nærmere presentasjon i dag.

Aas Hansen forteller at de er knyttet til konseptet Lyd & Fryd, som Espen Stenhammer driver i Asker. De kjenner hverandre fra Aas Hansens band Medium Kitchen. Stenhammer er også trommeslager i Di Derre.

Samspill-læring

– Dette er samspill-læring, sier Aas Hansen. Målgruppa er unge som vil spille, og man trenger ikke kunne noe før man blir med.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Man kan starte helt på scratch, sier Aas Hansen. han tror det sitter mange flinke musikkspirer rundt om, men som aldri har vært med i et band. Nå kan de lære seg hvordan de skal fungere sammen med andre.

Påmelding skjer enten til Lars Aas Hansen eller til Lyd & Fryd.

– Det handler om musikk

– Det handler om musikk, og det å få til noe sammen, sier Espen Stenhammer om konseptet han driver i Asker. Han ser på dette tilbudet som et alternativ til idretten, og det er lov å prøve seg. Han gleder seg over at Aas Hansen og Maarud vil prøve et kurs igjen i Nes.

– Dette er åpent for alle, her kan folk treffes og lage seg et nettverk, sier han.

Blir du med på tilbudet i Skogbygda, får du også tilgang på det samme som de har i Asker, blant annet Lyd & fryd Festivalen 29. april.

– Jeg har holdt på med dette i 12 år i Asker, og det er populært og full hver gang, forteller Stenhammer til Raumnes.