Redd og bekymret? Skaff deg ditt eget monster

Tiril Valeur Holter-Andersen: Polly-Esther og ønskemonsteret

Sommeren er tiden for å kose seg med gode bøker. Biblioteket i Nes gir deg sine beste lesetips gjennom hele sommeren! Alle tipsene fra biblioteket finner du her: https://www.raumnes.no/dagens-anbefaling/. Det kommer nye anbefalinger gjennom hele sommeren.

«Vil du ikke heller ha en hamster enn et monster, sier pappa. Tenk på all den pelsen vi må støvsuge opp etter et monster. Og hvor skulle det sove? Under senga di?» Men en hamster er ikke et monster selv om den har skarpe tenner.

Om natten drømmer Polly-Esther om monstre, ønskedrømmer om digre, hårete beist med huggtenner og klør. Hun sjekker under senga før hun legger seg, men det er ingen monstre der. For tenk hvor fint det hadde vært med sitt eget monster. Ingen plager en jente som har en monstervenn.

Polly-Esther bekymrer seg for mye og gruer seg for enda mer. Det skumle bildet av tippoldemor Sally Monella i trappegangen, Polly-Esther føler at hun stirrer på henne hver gang hun går forbi. Eller Flassopp, den irske ulvepuddelen til naboen med kjeften full av spisse tenner. Den er skummel den. En gang jaget den Polly-Esther opp i et tre og hun satt der lenge. Og Ulla og Lin på skolen som tar tyggegummi i håret hennes og holder henne opp ned så trusa synes. Dette hadde ikke vært et problem hvis hun hadde sitt eget monster. Man kan jo drømme, tenker Polly-Esther.

Dagen etter når Polly-Esther kler på seg, er det noe i den nye sokken hun har tatt fram fra sokkeskuffen som biter. Polly-Esther tar av sokken og der sitter et lite blått vesen med gule prikker og klamrer seg fast til stortåa hennes. Hun rekker fram hånda og vesenet kryper oppi. «Er du farlig? Spør det. Du er så diger». Vesenet heter Lo og er et monster. Et vaskeekte lite monster! Et lite uhyre med slikemyk pels som får plass i hånda.

Nå blir alt annerledes. Polly-Esther må beskytte Lo mot alle farer, tippoldemor, ulvepudler og leie jenter på skolen. Hun må vise mot. Og på slutten av skoledagen oppdager hun at hun ikke har gruet seg i det hele tatt. Hun gleder seg faktisk til neste skoledag.

Så det er sant at ingen tuller med en jente med sitt eget monster.

Boken inngår i en serie på 3 bøker om Polly-Esther og Lo. Bøkene er illustrert.