«Sir» har vunnet flere publikumspriser og er nå klar for å vises for publikum på Årnes kino.
«Sir» har vunnet flere publikumspriser og er nå klar for å vises for publikum på Årnes kino. Foto: Pressefoto

Publikumsfavoritt har premiere

Det romantiske dramaet «Sir» sjarmerer publikum over hele verden. Fredag har filmen premiere på Årnes kino.

Årnes kino

Filmen har vunnet fire publikumspriser og vant også pris under kritikeruken i Cannes. I filmen møter vi en ung, singel mann fra Mumbais overklasse. Han blir tiltrukket av sin like unge hushjelp. Den indiske regissøren Rohena Gera skaper med denne filmen en nyansert fortelling om forventninger til familielykke i dagens India. Hovedpersonene Ratna og Ashwin har begge dårlige erfaringer med arrangerte ekteskap. Hun opplevde skammen ved å bli enke som 19-åring, to måneder etter bryllupet; han ble lurt til å tro at en venn av familien faktisk ville gifte seg med ham. Nå er begge alene og bor i samme leilighet. «Livet er ikke over ennå, sir», sier Ratna til Ashwin. Til slutt vekkes hans livsgnist og kjærlighet, men er det nok til å overvinne kjønns- og klassestrukturene som skiller dem?

Leker på camping

I «Toy Story 4» erklærer Bonnies nye hjemmelagde leke Gaffen seg selv som søppel og ingen leke. Da tar Woody på seg oppgaven med å vise Gaffen hvorfor han burde omfavne det å være en leke. Dette er den fjerde filmen i «Toy Story»-serien, og nå tar Bonnie med seg hele gjengen på campingutflukt.

Skrekkfilm

På den lokale kinoen denne helga kommer også oppfølgeren til den kritikerroste skrekkfilmen «IT», «IT: Chapter Two». Hvert 27. år blir byen Derry hjemsøkt av ondskap. Nå kommer karakterene, som har gått sine egne veger, tilbake som voksne, nesten tre tiår etter hendelsene i den første filmen.

Familiefilm: Askeladden

Espen Askeladd er tilbake. Kongen og dronningen er forgiftet, og hans egne brødre er mistenkt for ugjerningen, og kongeriket er truet av fremmede sjarlataner på jakt etter makt og rikdom. Norsk eventyr. Spilletid: 1t 41 min. Aldersgrense: 9 år.

Skrekkfilm: It: Chapter Two

Hvert 27. år blir byen Derry hjemsøkt av ondskap. I «Chapter Two» kommer karakterene tilbake som voksne, nesten tre tiår etter hendelsene i den første filmen. Amerikansk skrekkfilm. Aldersgrense: 15 år.

Komedie: Sommeren med Tess

Ti år gamle Sam og familien er på øyferie, men broren hans brekker beinet på første dagen der. Kjipt for broren hans, men det gjør at Sam må finne noen andre å leke med, og møter Tess. Nederlandsk familiefilm. Spilletid: 1t 24 min. Tillatt for alle.

Drama: Dronningen

En kvinne setter både sin karriere og egen familie i fare når hun forfører sin unge stesønn, og blir tvunget til å gjøre en irreversibel beslutning med fatale konsekvenser. Dansk drama. Spilletid: 2t 6 min. Aldersgrense: 15 år.

Eventyr: Toy Story 4

I den fjerde «Toy Story»-filmen tar Bonnie med seg hele gjengen på familiens campingutflukt. Woody ender opp på en omveg som inkluderer gjensyn med hans gamle venninne Bo Peep. Amerikansk animasjon. Spilletid: 1t 40 min. Aldersgrense: 6 år.

Konsert: Amazing Grace

«Amazing Grace» er Sydney Pollacks enestående dokumentasjon av live-innspillingen av Aretha Franklins bestselgende gospel-plate med samme navn fra 1972. Amerikansk dokumentar/musikkfilm. Spilletid: 1t 29 min. Tillatt for alle.

Drama: Once Upon a Time

En avdanket tv-skuespiller (Leonardo DiCaprio) og hans stuntmann (Brad Pitt) strever for å gjenoppnå berømmelse og suksess i filmindustrien i løpet av de siste årene av Hollywoods gullalder. Amerikansk drama. Spilletid: 2t 41 min. Aldersgrense: 15 år.

Komedie: Good Boys

Tre pubertale 12-åringer snubler inn i en salig røre av stjålet partydop, sexleketøy og hevnlystne tenåringsjenter. Komedie. Spilletid: 1t 30 min. Aldersgrense: 9 år

Romantikk: Sir

En ung, singel mann fra Mumbais overklasse blir tiltrukket av sin like unge hushjelp fra bygda i det romantiske dramaet Sir. Fransk/indisk drama/romantikk. Spilletid: 1t 38 min. Tillatt for alle.

Action: Angel Has Fallen

Dette er den tredje filmen i serien om Secret Service-agenten Mike Banning. Banning blir beskyldt for mordforsøk på den amerikanske presidenten. Amerikansk action. Spilletid: 2 timer. Aldersgrense: 15 år.

Komedie: Fisherman’s Friends

Dette er en historie basert på faktiske hendelser om shanty-koret som gikk fra å opptre på brygga i idylliske Port Isaac i Cornwall til utsolgte konsertlokaler og en gullkantet platekontrakt. Britisk komedie/drama. Spilletid: 1t 52 min. Tillatt for alle.