BOMRING PÅ ÅRNES: Ida Therese Jensen (f.v.) og Elisabeth Stabell er prosjektledere for årets Motordilla, og stiller i år med en spesialdesignet bomring for Årnes sentrum. Foto: Motordilla

Prøveprosjekt med bomring på Årnes

Snart er det nok en gang duket for Motordilla, og da blir det prøveprosjekt med bomring på Årnes. Bomringen blir riktig nok av den snille typen.

— Med den sterke prisveksten vi har hatt den siste tiden, er det hyggelig å kunne gi noe tilbake. Det som skiller denne bomringen fra andre bomringer, er at denne gir noe tilbake til de som passerer, sier Elisabeth Stabell og Ida Therese Jensen, prosjektledere for årets Motordilla-arrangement.

— Endelig er det bilistenes tur, legger Ida til,

Lørdag 4. juni er det for fjerde gang duket for Motordilla i Årnes-sentrum, da bygdesenteret gjøres om til et eldorado for bilinteresserte. Årets prøveprosjekt med bomring er noe helt nytt.

– Det vil bli delt ut Autopass, som gir fri passasje gjennom hele dagen for de som ønsker å kjøre cruiseruta under Motordilla, forteller Stabell og Jensen, og legger til at det det også er mulig at noen vil få flere positive overraskelser i bomringen denne dagen.

Stor bilinteresse

Årets arrangement er fjerde gang at MotorDilla arrangeres på Årnes. Arrangørene var tidlig klar over den store bilinteressen i bygda. Det var først under premieren på den norske filmen «Børning» i 2014, hvor flere av aktørene var fra Nes, at man for alvor gjorde en «happening» av bilinteressen i Årnes sentrum.

Nå er målet å arrangere Motordilla annenhvert år.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Responsen var stor og ønsket om en egen dag for motorkjøretøy på Årnes meldte seg umiddelbart. Årets MotorDilla er den fjerde i rekken, forteller Stabell, som hvert år har hatt rollen som Motordilla-general.

Skal gifte seg på Motordilla

Hvert år har Motordilla lokket publikum med nye utstillere og nye innslag, og 2022 blir intet unntak. Under årets Motordilla blir det mulig å smi seg i hymens lenker, og Raumnes har allerede omtalt at Ellen Myrstad og Tom Henriksen skal gifte seg i en baksetet på en 1960-modell Pontiac.

Les mer om det spesielle giftemålet i saken under:

Les også
Klare for drive-in bryllup: – Tom betydde alt for meg i den tunge tiden

— I år stiller Nes kirkelige fellesråd opp med sin egen drive-in vielse. Nå trenger du ikke lenger dra til Las Vegas for å gifte deg i bilen, og det er et initiativ vi er glade for, sier Jensen.

Brannbil-spesial

Nytt for året er at det under festivalens "brannbil spesial" vil bli et tilbakeblikk på utviklingen av Nes brannvesen, helt fra den første brannbilen i kommunen og fram til dagens moderne brannbiler med prislapp på flere millioner kroner.

— I tillegg vil vi få besøk av en stor brannbil fra Gardermoen flyplass. Det vil også bli mulighet for publikum å teste sine ferdigheter med anleggsmaskiner i trygge rammer, sier Stabell, og legger til at det er Norsk maskinutleie som stiller med anleggsmaskinene denne dagen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
«Lillegul» skapte Børning-feber i bygdesenteret

Noe for alle

MotorDilla skal være en festival for hele familien og folk i alle aldre. Lego-race er også en ny post på årets program.

– Det vil være gode muligheter for å ta seg en matbit fra bondens marked eller de andre gode spisestedene i Årnes, sier Stabell og Jensen, som også løfter fram mulighetene for å gjøre en god handel hos de lokale utstillerne på festivalen, eller hos butikkene i sentrum.

Trafikksikkerhet vil også som før være et viktig punkt på programmet, noe som ofte trekker mye publikum.

– Enten du kommer med tog, buss eller egen bil – om du stiller ut, eller er gjest, er du hjertelig velkommen til MotorDilla, sier Stabell og Jensen, som krysser fingrene for at værgudene holder regnet unna, og at folk tør å komme med spesielle kjøretøyer av alle slag til Årnes sentrum.

Les også
- Motordilla skal arrangeres annethvert år