PANFLØYTE: Roar Engelberg holder konsert i Nes kirkeruiner søndag 26. juni. Foto: Pressefoto

Panfløyte i kirkeruinene: – Har lenge hatt lyst til å spille her

Roald Engelberg er Norges eneste profesjonelle panfløytist. Han lover en bred skala med stemninger når han kommer til Nes kirkeruiner.

Engelberg forteller at han lenge har hatt lyst til å holde konsert ved kirkeruinen. Når han nå lager en serie med naturkonserter, er kirkeruinene et av stedene han besøker.

Les også
Her blir det særegent og spontant: – Et unikum

Roar Engelberg er fra Romedal i Hedmark og begynte å spille panfløyte allerede i 12 års alderen. Han er Norges eneste profesjonelle panfløytist og har en snart 40 års lang karriere å se tilbake på.

Lett og lyrisk

Som den første profesjonelle utøver i Skandinavia har han utviklet panfløyten til å bli et fullverdig soloinstrument. I kirkeruinene vil han presentere en variert sommerkonsert med lett og lyrisk program. Publikum får høre klassiske perler, salmer med dåm, viser, folkemusikk og et knippe av Engelbergs egne komposisjoner.

Les også
Isabelle inviterer til gards: – Vi driver på en litt spesiell måte

Engelberg har opptrådt i en mengde musikalske sammenhenger og har holdt konserter med populær- og kammermusikk, tradisjonell panfløytemusikk fra Romania og Sør-Amerika, samt vært solist med en rekke symfoniorkestre.

Landet rundt

Han har turnert landet rundt flere ganger og har også holdt konserter i Sverige, Danmark, Færøyene, Finland, Tyskland, Østerrike, Nederland, Belgia, Romania, USA, Korea India og Japan.

Han har blitt kjent for et bredt publikum gjennom en rekke radio- og TV-opptredener og har gitt ut 19 soloalbum.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Kaffen er klar ved kirkeruinene

Engelberg minner om at konserten 26. juni er en utekonsert og at publikum bør ta med egen stol og eventuelt paraply/regntøy, om været er usikkert.