BLE LAGT MERKE TIL: Nes Skolekorps ble lagt merke til under distriktsmesterskapet for korps. Foto: Ole Kaldal-Key

Opptur for Nes skolekorps

Nes skolekorps deltok nylig i distriktsmesterskapet for korps (DM). Det ble en opptur for det lokale skolekorpset.

I distriktsmesterskapet deltar korps fra hele Viken og Oslo, og Nes skolekorps ble lagt merke til.

Korpset deltok med alle tre korpsenhetene som er delt inn etter alder. I den yngste klassen deltok aspirantkorpset og juniorkorpset. I denne klassen er det ingen rangering, men korpsene får priser etter hva de utmerker positivt med når de framfører den lille konserten som maks er på ti minutter.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

OPPTUR: Distriktsmesterskapet ble en god opplevelse for Nes skolekorps. Foran f.v. Jasmin Neugebauer, Ellen Otelie Kaldal, Filip Goral, Heine Skillebekk Kristiansen, Brage Ertsås Skinlo, Isabella Aandal, Alina Petcevic, Marte Svane, Zuzanna Gawron, Eli Magnussen, Victoria Aandal, Signe Magnussen, Ingrid Magnussen, Adrian M. Hammerstad-Heimdal og Live Ertsås Skinlo. Bak f.v. Julian Sørby Husås, Iver Vaagen Standahl, Daniel Larsen, Marcus Leander Rønningen, Oscar Nummelin, Karolis Pukys, Mathilda Wang, Johanne Tommelstad, Linnea Andersen, Othilie Wang, Elina Skillebekk Kristiansen, Caroline Føskerud, Tuva S. Christiansen og Ingrid Marie Tommelstad. Foto: Ole Kaldal-Key

Aspirantkorpset fikk prisen «tøffere enn toget» fordi de var veldig tøffe og spilte ut selv om de ikke er så mange. Juniorkorpset fikk «samspillprisen». Samspill er kjernen i korps, man må være samspilte hvis det skal være fint å høre på så dette var en veldig fin pris å få. Det betyr at det jobbes godt.

FORNØYD: Dirigent Thomas Høiby Verket var godt fornøyd med korpsets innsats. Foto: Ole Kaldal-Key

Hovedkorpset, som er midt inne i et generasjonsskifte, spilte i 3. divisjon. Her var det med hele 17 korps. Det har aldri vært med så mange korps noen gang. Hvis man skal gjøre det bra og bli plassert i toppen når det er så mange med så må man virkelig spille bra og utmerke seg for å skille seg ut fra de andre. Dette gjorde i aller høyeste grad hovedkorpset og de framførte de to stykkene de hadde på programmet bedre enn de hadde gjort på generalprøvene på forhånd. Korpset spilte seg til en 3. plass. I kommentarene fra dommerne var det masse skryt om at korpset låter rent og at alle detaljer er på plass.

Den store gjengen med slagverkere fikk også mye velfortjent skryt i dommerkommentarene. Musikkvalget ble også framhevet som et godt valg for den besetningen korpset har. Framføringen og resultatet i årets distriktsmesterskap var en skikkelig opptur for et ungt korps positiv utvikling.

Denne artikkelen er basert på et referat fra Nes skolekorps.